13 beste sites om codering vanaf nul te leren

13 beste sites om codering vanaf nul te leren

Het leren van een programmeertaal kan nuttig zijn voor meer dan alleen mensen in gespecialiseerde technische industrieën. Of je nu een webontwikkelaar, datawetenschapper, game-ontwikkelaar wilt worden of gewoon dagelijkse taken wilt automatiseren, codering is voor jou.

In dit artikel gaan we kijken naar de beste sites om te leren coderen in verschillende talen, waaronder Java, PHP, C#, Python, C++, SQL en nog veel meer. Je hoeft niet naar de universiteit te gaan om programmeur te worden als er veel gratis bronnen en betaalbare cursussen zijn.

13 beste sites om codering vanaf nul te leren

Codeacademy heeft niet veel introductie nodig omdat het bekend staat om zijn selectie van gratis programmeercursussen. Je vindt er alle bronnen die je nodig hebt om de talen te leren voor webontwikkeling, Android-app-ontwikkeling of machine learning. Probeer de introductiecursussen om een ​​idee te krijgen van de lessen en of ze iets voor jou zijn. Geef HTML en CSS ook een kans als coderen helemaal nieuw voor u is.

Codeacademy blinkt uit zodra u zich aanmeldt voor het Pro-abonnement. Voor $ 15,99 / maand krijg je betere begeleiding, toegang tot echte projecten om te oefenen en certificaten. Als je je doelen al kent, kun je een vooraf ingesteld carrièrepad kiezen, zoals Data Scientist of Front-End Engineer, dat alle lessen bevat die je nodig hebt in één handig pakket.

Pluspunten nadelen
Gratis winkelen Certificaten zijn niet geaccrediteerd
Grote verscheidenheid aan programmeertalen
Geschikt voor beginners
Communityforums en Discord-kanaal

Zoals de naam al doet vermoeden, is freeCodeCamp een leerplatform met gratis programmeercursussen. Als je net begint en nog niet zeker weet op welke coderingstalen je je moet concentreren, is freeCodeCamp een goed begin.

De gratis bronnen op freeCodeCamp omvatten basisscripttalen zoals HTML en introductielessen, maar je kunt je ook specialiseren door dingen te leren zoals Bootstrap, React, Redux, Tensorflow en algoritmescripting. Kies een van de handige cursuspakketten (zoals “Scientific Computing with Python”) met 300 uur aan studiemateriaal om op een carrièregericht pad te komen.

Pluspunten nadelen
Gratis winkelen Geen cursusvoortgangsindicator
Begint je met GitHub
Projecten vanaf nul bouwen
Inleidende stappen voor niet-codeerders

Coursera is een andere geweldige plek om te beginnen als je de wateren wilt testen zonder geld uit te geven. Je vindt er een breed scala aan gratis programmeercursussen en veel ervan worden gegeven door professoren van gerenommeerde universiteiten zoals Stanford, Harvard en Yale.

Dat gezegd hebbende, Coursera schittert als je $ 59/maand investeert in het Coursera Plus-programma. Je opent veel meer gespecialiseerde cursussen en krijgt toegang tot begeleide projecten. Op deze manier doe je wat praktische programmeerervaring op en verdien je ook certificaten die je op je cv kunt delen.

Pluspunten nadelen
Gratis cursussen en betaalbare prijzen Veel cursussen vereisen voorkennis
Samen met universiteiten
Cursussen downloaden en offline leren
Officieel erkende certificeringen

Udemy is een online platform waar je bijna alles kunt leren, inclusief leren coderen. Je kunt duizenden programmeercursussen vinden, zowel gratis als betaald, die je alles leren, van de basis tot gespecialiseerde onderwerpen.

Het beste van Udemy is het systeem. Het voelt als een online marktplaats. Dat maakt het makkelijker om het type cursus te vinden dat je wilt. Je kunt door de meest populaire cursussen bladeren op basis van het aantal studenten, beoordelingen en recensies. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een ​​fout te maken wanneer je een Python-cursus kiest met 200.000 ingeschreven studenten, een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren en veel gedetailleerde recensies die de cursus uitleggen.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is de geld-terug-garantie. Udemy biedt een terugbetaling zonder vragen, ongeacht wat de cursusinstructeur zegt. Dus als je een cursus voltooit en niet het gevoel hebt dat je waar voor je geld hebt gekregen, heb je 30 dagen om je geld terug te vragen.

Pluspunten nadelen
Gratis cursussen en betaalbare prijzen Certificaten zijn niet geaccrediteerd
30 dagen restitutiebeleid De kwaliteitscontrole van de cursus ontbreekt soms
levenslange toegang
Gemeenschapsforums

Pluralsight is een leerplatform zoals Udemy en Coursera, maar het richt zich alleen op technische vaardigheden. Het biedt je alle IT-cursussen die je maar kunt bedenken, maar je kunt ook kiezen voor een vooraf ingesteld leertraject. Het leertraject leert je van begin tot eind een bepaalde vaardigheid, zoals coderen in Python.

Pluralsight werkt de inhoud ook regelmatig bij, dus het is de moeite waard om terug te komen om uw kennis over een bepaalde programmeertaal bij te werken. U kunt de leerpaden uitproberen tijdens een gratis proefperiode en daarna overstappen naar een abonnement dat bij uw behoeften past.

Pluspunten nadelen
Gratis proefperiode Geen gratis cursussen
Cursussen zijn offline beschikbaar
Quizzen testen je kennisbehoud
Geweldige klantenservice 24/7

Khan Academy is ideaal als je net begint. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de basisprincipes van computerprogrammering in welke taal dan ook te leren en het is gratis. En het beste van alles is dat u zich niet eens hoeft aan te melden voor een account. Je begint meteen te leren coderen.

Als je andere leerplatforms hebt geprobeerd, maar het moeilijk vond om je aan de lessen te houden, zou je Khan Academy een kans moeten geven. Dit platform maakte van leren een soort spel. Bij elke les die je voltooit of het doel dat je bereikt, krijg je beloningen met punten en verschillende badges. Het klinkt misschien gek voor een volwassene, maar gamified leren kan je motiveren.

Pluspunten nadelen
100% gratis De kwaliteit van de inhoud varieert
Gamified learning met bijgehouden voortgang
kindvriendelijk

Als je een grote fan bent van formeel onderwijs, is edX misschien wel de beste site om coderen te leren. Het biedt programmeer- en computerwetenschappelijke cursussen op universitair niveau van de meest gerenommeerde universiteiten ter wereld.

Leer meer over de nieuwste technologieën en codeertalen van Harvard- en MIT-lezingen. Oefen alles wat je leert door middel van quizzen, tests en virtuele omgevingen. Je kunt in je eigen tempo studeren zonder je zorgen te maken over abonnementen omdat edX gratis is, maar je kunt ook kiezen voor een premiumversie met beoordeelde opdrachten en examens en een certificering.

Pluspunten nadelen
Gratis winkelen Certificaten en beoordeelde opdrachten alleen voor premium gebruikers
14 dagen restitutiebeleid Cursus inconsistentie
Samengewerkt met universiteiten zoals Harvard
Optionele certificaten

Team Treehouse produceert alle cursusinhoud in plaats van docenten en instructeurs te hosten. Dit betekent dat je leerervaring veel consistenter zal zijn dan op andere platforms en dat je aan echte projecten zult werken. De speciale aandacht voor studeren door middel van projecten is wat Team Treehouse onderscheidt van andere sites.

Team Treehouse is een op abonnementen gebaseerd leerplatform dat aanvoelt als een online bootcamp. Door te kiezen voor een abonnement van $ 25 per maand, krijgt u toegang tot alle programmeercursussen op het platform en kunt u beginnen met het opbouwen van uw professionele portfolio.

Pluspunten nadelen
Gratis proefperiode van 7 dagen Beperkt aanbod aan cursussen
Bestaat uit interactieve races Proefperiode vereist creditcard-/betaalkaartgegevens
Carrièregericht materiaal
Projectgestuurd leren

Udacity biedt een grote verzameling programmeercursussen op basis van uw interesses. Er zijn meerdere “scholen” om uit te kiezen, zoals de school voor programmeren en ontwikkelen en de school voor cyberbeveiliging. Elke school wordt geleverd met een reeks programma’s die alle concepten behandelen die je nodig hebt om een ​​bepaald onderwerp onder de knie te krijgen.

Udacity-cursussen bestaan ​​uit lezingen, quizzen, projecten en discussieborden waar u kunt communiceren met medestudenten. Bovendien, als je kiest voor een programmeertaaldiploma, krijg je ook ondersteuning van een instructeur.

Pluspunten nadelen
Gratis winkelen Duur in vergelijking met andere platforms
Samenvatting, LinkedIn en GitHub reviews en advies
Cursussen ontworpen met toonaangevende partners zoals Google
Quizzen en projecten onderdeel van cursussen

Als je van projectgericht leren houdt, is het Odin-project misschien wel de beste optie voor jou. Ondanks de onheilspellende naam waardoor het klinkt als een CIA-project, is het Odin Project een beginnersvriendelijk platform met gratis programmeercursussen. Het idee erachter is om je programmeertalen hands-on te leren door aan echte projecten te werken in plaats van alleen maar video’s te kijken en aantekeningen te maken. Dit betekent dat je helemaal opnieuw werkt, inclusief het opzetten van je eigen IDE.

Het Odin-project biedt je twee belangrijke paden: het Ruby on Rails-curriculum en het full-stack JavaScript-curriculum. Hoewel uw opties beperkt lijken, zijn ze dat eigenlijk niet. Het Ruby on Rails-curriculum leert u bijvoorbeeld HTML, CSS, SQL en JavaScript naast Ruby-programmering. Je krijgt gratis veel waarde.

Pluspunten nadelen
Helemaal gratis Geen hulp van docenten/tutoren
Projectgebaseerd leren Zeer weinig hand vasthouden
Aangemoedigd om problemen zelf op te lossen
Beschikbaar Discord-kanaal

Verander leren coderen in een spel met Codewars. Dit is een interactief platform dat je leert door je uitdagingen te geven. Elke uitdaging is een codeeroefening of een probleem dat je moet oplossen om door te gaan naar de volgende.

Je vindt de meest populaire codeertalen om te oefenen, waaronder Python, C#, Ruby, Java en SQL. Kies gewoon uw favoriete taal en los het probleem op. Hoe verder je komt, hoe zwaarder de oefeningen worden. Dit maakt Codewars een uitstekende leerpartner naast een van de cursuszware sites op deze lijst zoals Udemy, Coursera en Pluralsight.

Pluspunten nadelen
Eenvoudig en al ingesteld om te gebruiken Bevordert het oplossen van problemen in plaats van schone code
Daagt je uit om te verbeteren
Vergelijk uw oplossing met die van anderen
Ondersteunt vele talen, waaronder enkele in bèta

Code.org is een non-profit leerplatform dat een verscheidenheid aan codeerlessen biedt aan studenten van alle leeftijden. Hoewel de meeste cursussen zijn ontworpen voor een jonger publiek, zijn ze nog steeds geweldig voor complete beginners vanwege hun eenvoud. Daarnaast kun je kiezen voor korte tutorials van 1 uur als je niet veel tijd hebt om te investeren in coderen.

Pluspunten nadelen
Helemaal gratis Sommige oefeningen voelen aan als een raadspel
kindvriendelijk
Moedig kinderen aan om te leren in een leuke omgeving

W3Schools is een van de meest populaire gratis coderingsbronnen die er zijn. Je vindt er tutorials voor de meest gebruikte programmeertalen en je hebt niet eens een account nodig. Je vindt er ook de beste op tekst gebaseerde tutorials met korte maar duidelijke uitleg gevolgd door codevoorbeelden, en je kunt jezelf testen met oefeningen en quizzen.

Dat gezegd hebbende, kun je optioneel ook betalen voor toegang tot verschillende cursussen en cursuspakketten door ze te kopen. Een premium SQL- of Bootstrap-cursus kost bijvoorbeeld $ 95 en het front-end ontwikkelingspakket kost $ 190. Je kunt ook volledige toegang krijgen tot alle cursussen en certificeringen voor $ 695, als je echt toegewijd bent.

Pluspunten nadelen
Volledig gratis met optionele betaalde pakketten Sommige informatie is verouderd
Snelle referentiebron
Ondersteunt vele talen

Wat is je favoriete site om coderen te leren en te oefenen? Of leer je liever programmeren via YouTube-kanalen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.