15 goede redenen om Python te gebruiken bij webontwikkeling

Python is een van de meest populaire codeertalen en het belangrijkste doel is voor web- en softwareontwikkeling. Webontwikkeling is geen gemakkelijke taak. Python heeft het echter tot op zekere hoogte minder complex gemaakt. Misschien is dit de reden waarom steeds meer webontwikkelaars Python als codeertaal gebruiken en daar zijn ook goede redenen voor.

Laten we het vandaag hebben over de belangrijkste redenen waarom u Python zou moeten gebruiken bij webontwikkeling en wat de belangrijkste voordelen zijn.

1. Het integreert goed met verschillende talen

In tegenstelling tot veel andere codeertalen, is Python een programmeertaal voor meerdere platforms. Het kan soepel werken met andere codeertalen zoals Java & C++ en kan voor elk project worden gebruikt. Tot je verbazing kun je deze codeertaal zelfs op Mac OS, Linux en Windows gebruiken.

Wat Python anders maakt dan andere codeertalen, is het feit dat het zelfs voor frontend-ontwikkeling kan worden gebruikt. Over het algemeen worden codeertalen alleen gebruikt voor backend-doeleinden.

Aanbevolen voor jou: Wat is PyCharm? Waarom is het verplicht geworden voor Python-programmeurs?

2. Biedt uitgebreide documentatie

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling-2 te gebruiken

Ben je nieuw in het coderen van talen? Nou, je hoeft je nergens zorgen over te maken met Python. Het biedt uitgebreide en gedetailleerde documentatie. Met behulp daarvan kun je gemakkelijk wennen aan de taal. In deze documentatie vindt u praktische voorbeelden. Gezien het feit wordt het gebruik van Python veel gemakkelijker, zelfs voor naïeve mensen.

In de documentatiebibliotheek vind je alles. De ontwikkelaars hebben de volledige details gegeven over nieuwe releases en verbeterde versies van de taal.

Python programmeertaal

3. Erg makkelijk

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-3

Het grootste nadeel van codeertalen is dat ze extreem moeilijk en complex zijn om te begrijpen, lezen en gebruiken. De zaak is echter niet hetzelfde met Python. Het is een van de gemakkelijkste talen om te coderen. De codestructuur van deze taal is zo eenvoudig dat u geen extra code hoeft te schrijven. Gezien dit feit bespaart het veel tijd.

“Ondanks dat er open source frameworks op het hoogste niveau zijn, zoals Pyramid en Django, is Python ongelooflijk gemakkelijk te lezen, te begrijpen en te gebruiken.” – zoals vermeld door Dmitriy Umen, de mede-oprichter en CEO van Brights, in een van zijn recente artikelen.

Met het feit dat de taal zo gemakkelijk is, denken mensen dat het alleen voor beginners is bedoeld. Zo is er echter niets. Zelfs ervaren webontwikkelaars kunnen met behulp van deze eenvoudige taal complexe applicaties maken.

4. Biedt geweldige visualisatie

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-4

Zelfs jij zou het eens zijn met het feit dat visuele inhoud tegenwoordig geliefd is. Rechts? Welnu, dit is nog een reden waarom de Python-taal populair is onder webontwikkelaars. In tegenstelling tot andere codeertalen. Python staat bekend om zijn geweldige visualisaties. Het helpt u de gegevens in opvallende visuals aan te bieden met behulp van verschillende grafieken en plots.

Gewoonlijk gebruiken webontwikkelaars de eigen bibliotheek van Python met de naam ‘Matplotlib’ om de gegevens te visualiseren en gemakkelijk leesbare inhoud te creëren. Gezien dit feit maakt het de communicatie gemakkelijker zonder de zaken er ingewikkeld uit te laten zien.

5. Heeft universele compatibiliteit

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-5

Een andere reden waarom je voor Python moet gaan, is dat het extreem draagbaar en interactief is. U kunt het eenvoudig in verschillende apps insluiten, zelfs in apps met een andere codeertaal. Wat kun je nog meer vragen?

Vanwege de opmerkelijke compatibiliteit wordt het soms ‘Lijmtaal’ genoemd. En Python is echt een lijmtaal die effectief aansluit bij elk ander type codeertaal of webontwikkelingsmodules.

Wat Python zo universeel maakt, is de dynamische semantiek en snelle prototyping-mogelijkheden.

developers-coders-programmering-team-work-office

6: Heeft een ingebouwde database

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-6

In elk project en met elke codeertaal is het opzetten en onderhouden van een database echt een zware strijd. Is het niet? Nou, Python zal je redden van deze strijd. Het heeft een ingebouwde database. Met behulp daarvan kunt u in slechts enkele minuten probleemloos uw gegevenstabellen ontwerpen, query’s uitvoeren of regels bijwerken.

In andere codeertalen zouden meerdere regels code nodig zijn om dit te implementeren. Python houdt het echter eenvoudig, gemakkelijk en soepel.

7. Het is veilig

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-7

Veiligheid is een belangrijk punt van zorg in deze digitale wereld. Als u niet intelligent genoeg bent, kunnen uw persoonlijke gegevens in handen zijn van hackers. U hoeft zich er echter geen zorgen over te maken met Python omdat het volledig veilig is.

Python is al sinds de jaren 90 in de industrie aanwezig. Tegenwoordig heeft het bijna 30 jaar betrouwbaarheid opgebouwd. Met dit feit kun je aannemen hoe veilig deze taal zou zijn. Geen wonder dat het wordt gebruikt om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Het is zelfs zo veilig dat u het zelfs voor militaire beveiliging kunt gebruiken.

8. Heeft een grote gemeenschap

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-8

Het grootste voordeel van het gebruik van de programmeertaal Python is dat je deel gaat uitmaken van een groeiende gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Je kunt in die gemeenschap discussies hebben en praten over verschillende problemen en verschillende soorten vragen met betrekking tot de codeertalen.

Dit zal uiteraard uw kennis vergroten en u helpen een betere webontwikkelaar te worden. Tegenwoordig is de gemeenschap van Python-ontwikkelaars zo groot dat als je iets op de community plaatst, je zeker de antwoorden op je vragen zult krijgen. De deskundige webontwikkelaars delen hun persoonlijke ervaringen en begeleiden u op de juiste manier.

Misschien vind je het leuk: Top 8 full-stack webframeworks die Python kan gebruiken.

9. Heeft kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) vermogen

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-9

AI en ML, deze twee zijn momenteel de meest vereiste technologieën in de digitale wereld. Sterker nog, deze technologieën zijn zo handig dat je tegenwoordig nauwelijks een app zult vinden zonder kunstmatige intelligentie en machine learning-functionaliteiten.

Een andere reden voor de populariteit van Python-taal onder webontwikkelaars is dus de kunstmatige intelligentie en machine learning-mogelijkheden. Deze codeertaal biedt ML-pakketten en andere tools die het webontwikkelingsproces veel eenvoudiger en soepeler maken.

App-Developer-Coding-Programmer-Work-Technology-Desk

10. Helpt je andere codeertalen te leren

redenen-om-Python-programmering-in-webontwikkeling-10 te gebruiken

Onnodig te vermelden dat Python een uiterst eenvoudige codeertaal is om te gebruiken en te begrijpen. Zelfs als je een naïeve ontwikkelaar bent die geen kennis heeft van codering, kun je de ballen effectief aan het rollen krijgen door gewoon Python-tutorials over webontwikkeling op YouTube te bekijken.

Zodra je weinig kennis hebt van Python, ga je begrijpen hoe codetalen werken. Dan kun je zelfs spelen met zogenaamde moeilijke codeertalen zoals JavaScript, Perl, Ruby en C#. Zo helpt Python je ook om moeilijke en complexe codes te leren. In feite is het een opstap naar uw succesvolle codeercarrière.

11. Kleine fouten zijn oké

redenen-om-Python-programmering-in-webontwikkeling-11 te gebruiken

Bij de meeste codeertalen moet je absoluut gelijk hebben. Met hen, als je zelfs maar een kleine fout maakt, wordt het hele ding rommelig. Python is hier echter een uitzondering op. Met Python-taal breekt de code niet of maakt hij dingen niet rommelig als je kleine fouten maakt.

Omdat Python-taal zich vooral richt op leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, heeft het de neiging om kleine fouten te vergeven, zolang de leesbaarheid maar goed is. Het belangrijkste motief van de Python-taal is ‘duidelijkheid is beter dan geïmpliceerd’.

12. Houd details op laag niveau buiten het publieke oog

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling-12 te gebruiken

Webontwikkelaars willen niet dat alles voor de gebruikers staat. Ze willen dat bepaalde dingen achter de gordijnen staan ​​en dit is waar Python hen veel bij helpt. Dit is waarom ze het zo graag gebruiken.

De opmerkelijke kaders van deze codeertaal zorgen voor alle details op laag niveau en houden ze alleen voor de ontwikkelaars. Alleen die dingen zouden voor de gebruikers zijn die zouden moeten zijn.

13. Kosteneffectief

redenen-om-Python-programmering-in-web-ontwikkeling-13 te gebruiken

Terwijl ze op zoek zijn naar elke taal, software, tool en andere producten, willen webontwikkelaars iets van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het is duidelijk dat niemand een fors bedrag wil betalen voor lage functionaliteit. Rechts? Nou, Python past helemaal in hun behoeften omdat het extreem kosteneffectief is en zelfs kan worden gebruikt als je een beperkt budget hebt.

Aangezien het een open-source programmeertaal is, hoeft u geen licentiekosten te betalen om deze taal te gebruiken. Vanwege het feit dat Python een van de meest betaalbare codeertalen is voor veel ondernemingen. In een laaggeprijsd pakket biedt Python een verscheidenheid aan webontwikkelingstools, bibliotheken en opmerkelijke frameworks, die de kosten en tijd voor webontwikkeling aanzienlijk verminderen.

Business-Coding-Desk-Office-Work-Programming-Development-Software

14. Heeft geweldige webframeworks

redenen-om-Python-programmering-in-webontwikkeling-14 te gebruiken

Het belangrijkste dat Python anders maakt dan zijn concurrenten, zijn de indrukwekkende webframeworks, die de taal supergemakkelijk en gebruiksvriendelijk maken. Of je nu een applicatie of een site moet bouwen, dat doe je eenvoudig in relatief minder tijd met behulp van Python frameworks.

Het interessante is dat het backend-script altijd is beveiligd met Python-frameworks. Enkele van de meest populaire frameworks van deze taal zijn CherryPy, Django, Bottle en Flask.

15. Het is schaalbaar

redenen-om-python-programmering-in-web-ontwikkeling te gebruiken-15

De afgelopen jaren is de Python-taal drastisch gegroeid. Het is zelfs een geliefde keuze geworden van bijna elke webontwikkelaar. Veel populaire bedrijven hebben de neiging om Python te gebruiken. De reden is dat het gemakkelijk te gebruiken is en een grote schaalbaarheidsfactor heeft.

Het verbluffende van de Python-taal is dat deze stabiel blijft, zelfs wanneer de site een enorme toename van gebruikers ervaart. Het heeft op geen enkele manier invloed op zowel de gebruikers als de site en zorgt ervoor dat de site soepel werkt zonder enige vertraging. Dit is de reden dat het tegenwoordig wordt gebruikt door de grote vissen van digitale vijvers zoals YouTube, Amazon, Spotify en Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk: Waarom geven datawetenschappers de voorkeur aan Python-programmeertaal voor machine learning?

Conclusie

conclusie

Dit is niet alles. Er zijn veel andere redenen om Python-taal te gebruiken voor webontwikkeling. Geen wonder dat deze programmeertaal de laatste jaren een favoriete keuze is geworden voor professionele ontwikkelaars. Na één keer gebruikt te hebben, zou jij er ook een bewonderaar van worden.

Openbaarmaking: sommige van onze artikelen kunnen gelieerde links bevatten; dit betekent dat we elke keer dat je een aankoop doet, een kleine commissie krijgen. De input die we produceren is echter betrouwbaar; we selecteren en beoordelen altijd alle informatie voordat we deze op onze website publiceren. We kunnen ervoor zorgen dat u altijd echte en waardevolle kennis en middelen krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.