4 redenen waarom Python niet de beste programmeertaal zou moeten zijn

4 redenen waarom Python niet de beste programmeertaal zou moeten zijn

De tijden zijn nog nooit zo goed geweest voor Python. De taal is momenteel de meest populaire programmeertaal ter wereld, volgens de Inhoudsopgave — een positie die weerspiegelt jaren van gestage groei in de afgelopen twee decennia.

Die groei komt voort uit verschillende factoren. Een daarvan is het feit dat Python – ondanks zijn nederige oorsprong als een verbeterde shell-scriptingtaal – is uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige, dynamische talen die er zijn. Het wordt voor alles gebruikt, van webontwikkeling tot internet of things (IoT) programmeren, om HEBBEN en verder. Een andere is dat Python-code heel gemakkelijk te schrijven en uit te voeren is, wat Python tot een taal bij uitstek maakt voor inleidende programmeercursussen. In principe leert iedereen die Coding 101 volgt op de universiteit, of een coderingsbootcamp bijwoont, Python.

Toch vraagt ​​een deel van mij zich af hoe lang de hoogtijdagen van Python zullen duren. Hoewel er zeker niets inherent mis is met de taal, ben ik in zekere zin verrast dat het zo populair is geworden als het is, en ik betwijfel een beetje of Python over 10 of 20 jaar een topprogrammeertaal zal blijven .

Waarom vraag je dat? Welnu, hier zijn vier redenen waarom Python aantoonbaar populairder is dan het verdient te zijn.

1. Python is niet snel

De grootste tekortkoming van de programmeertaal is misschien wel dat applicaties die in Python zijn geschreven gewoon niet snel zijn. Dat zijn ze tenminste lang niet zo snel zoals die zijn gecodeerd in talen als C of zelfs Java (wat zelf geen bijzonder snelle taal is).

Om deze reden maak ik me zorgen dat we onszelf een beetje in de voet schieten door zoveel code in Python te schrijven. De code is misschien gemakkelijk te schrijven en te implementeren, maar we offeren snelheid, efficiëntie en prestaties op. In een wereld waar elke milliseconde teltPython is gewoon geen goede keuze.

2. De syntaxis van Python is te rigide

Een deel van de reden waarom Python zo populair is, vooral onder mensen die nieuw zijn in coderen, is dat het een heel specifieke syntaxis vereist. Die syntaxis resulteert toevallig in code die heel netjes en leesbaar is.

Dit is geweldig als je het niet erg vindt om de tijd te nemen om alle syntactische regels van Python te volgen. Maar als je gewoon snel code wilt produceren, is Python waarschijnlijk niet de beste taal.

Dus als we flexibiliteit en dynamiek belangrijker willen vinden dan dat ieders code er mooi en consistent uitziet, is Python niet de beste taal voor de toekomst.

3. Python biedt een beperkte programmeerervaring

Een ander deel van de reden waarom Python populair is bij beginners, is dat het gemakkelijk te gebruiken is. U hoeft uw code niet door een compiler te halen.

Het nadeel van Python in dit opzicht is echter dat het niet echt een holistische softwareontwikkelingservaring biedt. Mensen die in Python leren coderen, leren niet over elk aspect van een traditionele pijplijn voor softwareontwikkeling, en ze zullen een leercurve tegenkomen als ze gaan werken met talen die niet worden geïnterpreteerd.

In feite – en dit klinkt misschien een beetje hard – weten hoe te coderen in Python is slechts een stap hoger dan weten hoe programma’s in een Bash-shell moeten worden uitgevoerd, wat helemaal geen codering is.

Vanuit dit perspectief zou je kunnen stellen dat Python een generatie programmeurs creëert die niet per se “complete” programmering kennen. Ze weten gewoon hoe ze geïnterpreteerde code moeten schrijven.

4. Er is niets echt groots geschreven in Python

Deze verklaring kan me ook in wat heet water plaatsen, maar ik zal doorgaan en het maken: als ik vandaag de wereld rondkijk, zie ik geen echt grote, complexe, gewichtige applicaties of platforms die in Python zijn geschreven.

Tuurlijk, er zijn er genoeg grote websites die Python op de een of andere manier gebruiken, meestal aan de achterkant. En er zijn waarschijnlijk miljoenen kleinere applicaties ontwikkeld in Python.

Maar er is geen op Python gebaseerd equivalent voor WordPress (hoewel er wel zijn) sommige Op Python gebaseerde CMS’en die er zijn, waarvan je de meeste waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord). Er is geen suite voor kantoorproductiviteit die sterk afhankelijk is van Python. Er is zeker geen besturingssysteem, of zelfs maar een groot deel van een besturingssysteem, gecodeerd in Python.

Deze observatie is niet zozeer een kritiek op Python als wel een poging om het feit te benadrukken dat, als Python de komende decennia een topprogrammeertaal zou blijven, je zou denken dat iemand er iets interessants mee zou hebben gedaan door nu dan scripts en eenvoudige apps schrijven. Maar dat hebben ze niet, en dat zullen ze waarschijnlijk ook niet doen.

Conclusie

Toegegeven, de argumenten die ik hierboven tegen Python heb gemaakt, zijn allemaal subjectief en zeker behoorlijk discutabel. Veel mensen zijn meer bullish over Python dan ik.

En ik zeg niet dat Python nooit mag worden gebruikt. Het heeft zeker geldige use-cases. Maar die use-cases omvatten meestal het schrijven van relatief eenvoudige scripts en applicaties, niet proberen om Python te gebruiken als de taal om alles onder de zon te schrijven.

Immers, zoals ik hierboven al zei, was Python oorspronkelijk ontworpen om in feite slechts een shell-scriptingtaal te zijn. Het is veranderd in een veel populairder soort monster, en ik denk dat die trend een anomalie zal blijken te zijn. Over tien jaar denk ik dat we terug zullen kijken en ons afvragen wat we dachten toen we van Python de populairste programmeertaal ter wereld maakten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.