5 lliçons que vaig aprendre de crear una empresa als 19 anys

Opinions expressades per Empresari els col·laboradors són els seus.

No tenia cap intenció de crear la meva pròpia empresa de programari. M’hi vaig veure forçat. Ja veus, fa uns anys, jo era YouTuber a temps complet. Tot va anar bé fins que el meu canal es va desmonetitzar. Això vol dir que guanyava 0 $ amb els anuncis que es col·locaven als meus vídeos.

Hi va haver un moment en què obtenia entre 2 i 3 milions de visualitzacions al mes al meu canal i no rebia ni un cèntim. Com a manera de recuperar-me d’aquest baix, vaig decidir destinar els meus estalvis vitals (5.000 dòlars) a iniciar una empresa de programari d’economia per a creadors als 19 anys. Vaig abandonar la universitat per treballar a la meva empresa SaaS a temps complet i he après valuoses lliçons al llarg del camí. Aquí teniu cinc de les lliçons més importants que he après fins ara:

Relacionat: Com iniciar i fer créixer un negoci: una guia digital per a joves emprenedors

1. Fet és millor que perfecte

No tenia experiència en codificació, i molt menys en crear i fer créixer una startup. Malgrat aquests reptes, vaig creure al 100% en la meva idea. Amb el suport d’una prova de concepte, estava disposat a fer-ho tot dins del meu pressupost limitat per convertir la meva idea SaaS en realitat.

Amb una visió ben escrita i molta persistència, vaig poder trobar un bon desenvolupador a l’estranger que no només s’ajustés al meu pressupost, sinó que creia en la meva visió per als observadors de tendències.

Encara treballem junts fins avui. Les primeres versions de Trend Watchers eren horribles, però amb el temps, la UI/UX va millorar lentament. Quan miro enrere el meu viatge des del punt de vista del desenvolupament de programari, no hauria d’haver arribat tan lluny. Vaig passar per molts contratemps i obstacles. Hauria d’haver renunciat a la línia de sortida, però tenint una gran visió i un equip barrejat amb ganes d’èxit, vam poder tirar endavant.

Per molt difícil que sembli una tasca, fer sempre és millor que perfecte. Sovint, la perfecció prové dels innombrables errors que cometeu al llarg del camí.

2. La importància de la recollida de dades

Una cosa que vaig implementar al principi és una bona recollida de dades. Què entenc per recollida de dades? La recollida de dades té una mala representació, gràcies a les grans empreses i els estafadors que en abusen per guanyar diners ràpidament. Però hi ha una bona part de la recollida de dades. La recollida de dades es pot utilitzar per prendre millors decisions de màrqueting. També es pot utilitzar per descobrir què els agrada i què no els agrada als usuaris.

Recopilo dades d’algunes maneres, però dues de les tàctiques de recollida de dades més útils que he utilitzat són fer bones preguntes sobre la nostra seqüència de registre i tenir un programari de gravació de sessions que fa un seguiment del temps que estan els usuaris a cada pàgina i en què fan clic. Aquests dos mètodes de recollida de dades han ajudat a prendre les decisions adequades i les actualitzacions de programari per millorar l’experiència de l’usuari.

Relacionat: La guia completa en 12 passos per iniciar un negoci

3. Obteniu una prova de concepte abans de construir

Per a la gent del darrere, em repetiré: obteniu una prova de concepte abans de construir. A principis del 2022, vaig pensar que seria una bona idea construir un mercat dins de Trend Watchers. Els mercats són fantàstics i, quan s’utilitzen correctament, poden ser un gran motor de creixement per a startups, però ningú ho volia. Només volien tendències que puguin utilitzar per fer-se virals en línia.

En lloc d’escoltar els comentaris del mercat, vaig seguir endavant i el vaig construir de totes maneres, i va ser un gran fracàs. També va causar molts altres problemes, però vaig perdre molt de temps i diners en alguna cosa que els meus usuaris no volien en aquell moment. A causa d’aquesta experiència, sempre faig enquestes i obteniu una prova de concepte abans d’afegir una funció nova.

4. Explica la teva història

Crear una empresa de programari als 19 anys amb els meus propis diners ja era prou difícil econòmicament. La següent pregunta era: com comercialitzaré aquesta cosa amb un pressupost de màrqueting de 0 dòlars?

Quan vaig créixer, sempre he estat un narrador increïble. En el meu temps lliure després de l’escola, sempre escrivia els meus propis llibres. Entrava a la nostra oficina de casa, agafava uns quants fulls de paper de la impressora, els doblegava per la meitat, els grapava i, bum, tenia un llibre.

Vaig decidir aprofitar aquesta habilitat que vaig desenvolupar a una edat jove per crear lentament un moviment de seguidors lleials que m’ajudés a aconseguir tracció per als observadors de tendències. Les dues plataformes en què vaig decidir centrar-me per documentar el meu progrés van ser Instagram i la premsa aprofitant. Això no va ser un èxit de la nit al dia. Va necessitar tones d’escriptura, documentació i presentacions per començar a sentir la història de la meva marca, i ara comença a donar els seus fruits.

Una visió interessant que vaig descobrir recentment sobre els meus clients que pagan és que solen quedar-se més temps sabent que els seus diners s’estan posant a treballar. Molts dels meus clients que paguen segueixen la meva història a través de la meva llista de correu electrònic o la meva pàgina d’Instagram per obtenir actualitzacions setmanals.

Si esteu treballant per fer créixer la vostra startup, documenteu el vostre viatge. Al final, no només acabeu amb un diari ben escrit, sinó que també podreu trobar clients fidels al llarg del camí.

5. Aprofita cada oportunitat que es presenta

Algunes de les millors decisions que he pres mai van ser oportunitats sensibles al temps que em van venir. Algunes d’aquestes oportunitats incloïen oportunitats d’adquirir programes, anar a diferents llocs i trencar la meva agenda per assistir a determinats esdeveniments. Al voltant del 90% d’aquestes oportunitats van sorgir del no-res, i cada vegada que vaig prendre una, em va ajudar molt en el procés de creixement del meu negoci.

Relacionat: 6 consells per construir una empresa de programari escalable i exitosa

Com la majoria de la gent sap, iniciar i fer créixer un negoci no és fàcil, especialment per a un adult jove sense experiència prèvia. Llegir llibres i mirar vídeos de YouTube pot ser molt útil i informatiu, però l’experiència és realment el millor professor. Les habilitats i lliçons que he adquirit a través de la meva experiència m’han ajudat a créixer de manera exponencial i, amb sort, aquestes cinc lliçons anteriors poden ajudar altres emprenedors, joves o grans, també a fer créixer els seus negocis.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *