5 programmeertalen waarmee je zeker werk gaat vinden

Programmeertalen voor ons dagelijks leven

Een gebied dat bij velen bekend is met betrekking tot technologie, zijn programmeertalen. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van wat we kennen als webpagina’s, apps, software en andere elementen die vandaag de dag vergemakkelijken onze dag tot dag.

Want zonder programmeertalen zouden we niet in het informatietijdperk zijn waarin we ons bevinden en misschien wel veel van de hulpmiddelen die vandaag bekend zijn. Kun je je voorstellen dat je op een dag op je werk aankwam en werkelijk alles in het Mandarijn zou vinden? Tenzij je de taal beheerst, zou het natuurlijk bijna onmogelijk zijn om je taken uit te voeren.

Zo is het ook met machines en apparaten. Ze hebben een specifieke taal nodig om hun functies uit te voeren. Het is zo dat om verschillende activiteiten van onze tijd te vinden, we tal van activiteiten kunnen vinden, waaronder degene die te maken heeft met werk. Wil je weten hoe deze programmeertalen werken en welke daar het beste voor zijn?

Waar gaan ze over?

Als zodanig zien we bij deze programmeertalen een manier om met een computer, tablet of mobiele telefoon te communiceren en te vertellen wat we willen doen. Er zijn verschillende soorten taal: voornamelijk laag niveau en hoog niveau.

Er zijn tegenwoordig tientallen programmeertalen die in de industrie worden gebruikt. Enkele populaire programmeertalen zijn C++, C#, Visual Basic, Go… JavaScript… Als je denkt aan een programmeertaal, net als in de analogie die we eerder maakten, kun je deze vergelijken met de talen die we gebruiken om te communiceren omdat ze veel vergelijkbare functies delen. En ook voor deze taak om werk te vinden. We hebben bijvoorbeeld JavaScript, waarvoor bijna geen voorkennis vereist is. Maar er is meer.

javascript

JavaScript is de codeertaal meest voorkomende in gebruik vandaag over de hele wereld. Het is lichtgewicht en wendbaar, het wordt gebruikt voor webontwikkeling, game-ontwikkeling, mobiele applicaties en het bouwen van webservers en kan zowel front-end als back-end functies uitvoeren. Bijna 14 miljoen ontwikkelaars wereldwijd programmeren ermee, vooral op het web en voor de cloud, volgens het State of the Developer Nation-rapport.

Het wordt door de meeste webbrowsers gebruikt en is een van de gemakkelijkste talen om te leren. javascript bijna geen voorkennis vereist van coderen: als je eenmaal begint met leren, kun je er meteen mee oefenen en ‘spelen’.

Omdat het zo populair is, kun je ook veel online leermiddelen vinden, zoals cursussen en bootcamps die je kunnen helpen de taal met veel flexibiliteit te leren.

Het is een programmeertaal die kan worden gebruikt voor front-end en back-end, hoewel het volgens Fausto’s ervaring meer gericht is op front-end webontwikkeling en het mogelijk maakt om de werking en dynamiek van webpagina’s en applicaties te definiëren, programmeren en te programmeren. gouden desktop-applicaties.

Python

Python is een taal voor algemene doeleinden die ontwikkelaars kunnen gebruiken verschillende programmeerstijlen anders bij het maken van programma’s. Met Python zijn verschillende bekende digitale tools en platforms ontwikkeld: YouTube, Google Search en de iRobot-machines.

Het is een van de programmeertalen makkelijker te leren en gebruik, perfect voor zowel beginners als ervaren programmeurs. Het wordt geleverd met een uitgebreide bibliotheek die veelvoorkomende opdrachten en taken ondersteunt, en dankzij de interactieve eigenschappen kunnen programmeurs code on-the-fly testen. Er zijn veel online leercursussen om Python te leren, aangezien het in 2022 een van de meest gevraagde talen is.

HTML

Natuurlijk mocht HTML niet ontbreken, waarmee gebruikers basisfuncties op webpagina’s kunnen uitvoeren, zoals het maken en structureren van tekst op een site. Secties, koppen, links en alinea’s maken deel uit van het HTML-domein en werken samen met CSS om het basisuiterlijk van een website te bepalen.

is een van de talen meest gebruikt in de wereld, waar het beheersen ervan samen met de CSS-taal je zal helpen de basis te leggen voor het programmeren met andere talen zoals JavaScript en Python.

SQL

SQL (Structured Query Language) staat voor Structured Query Language. Het is een taal die specifiek wordt gebruikt om databases te communiceren en te beheren, records bij te werken, toe te voegen of te verwijderen, opgeslagen gegevens te manipuleren, te werken aan verkooprapporten en bedrijfsadministratie.

Het is een taal gemakkelijk en handig En het is belangrijk voor iedereen in een big data-rol, inclusief data-analisten, datawetenschappers of data-engineers. Het wordt ook vaak gebruikt in back-end ontwikkeling.

GAAN

Go is de taal van google programmeren. Software-ingenieurs die gespecialiseerd zijn in deze taal ontvingen 1,8 keer meer interviewverzoeken dan de gemiddelde ontwikkelaar op de markt.

Het ziet er misschien gloednieuw uit, maar het zal binnenkort 15 jaar oud zijn. Toch begonnen grote bedrijven als Uber, Twitch en Slack relatief recent kennis van hem te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.