Apple zoekt 40 werknemers in Spanje om zijn kunstmatige-intelligentieteam, het grootste in Europa, te integreren

In 2021 nam het personeelsbestand van Apple Spanje met 20% toe tot meer dan 2.000 werknemers. Omdat het bedrijf ruimte nodig had voor nieuwe werknemers en degenen die het in 2022 wilde toevoegen, besloot het bedrijf afgelopen december om Apple te openen nieuwe kantoren in de centrale Paseo de Gracia in Barcelonarecht tegenover de enorme Apple Store op de hoek van Plaza Catalunya.

Deze kantoren zouden het AIML-team (Artificial Intelligence & Machine Learning) van Apple huisvesten, waarvan het personeel vorig jaar boven het bedrijfsgemiddelde (50%) groeide. om de grootste groep AI-professionals in heel West-Europa te worden

…en toch is het nu open 30 vacatures in Barcelona om het te versterken met nieuwe ingenieurs. Het bedrijf wil ook andere 10 vacatures in Madrid ook gerelateerd aan de AIML. Laten we eens kijken naar een beknopte beschrijving van deze vacatures, die in meer detail beschikbaar is op deze webpagina.

Deze Apple-aanbiedingen bevatten geen salarisinformatie of werkmodaliteit (ter plaatse of op afstand)hoewel Apple over het algemeen een duidelijk ‘return to office’-beleid hanteert.

APPS GRATIS volledig VERWIJDEREN op een Mac De Applesfera-tutorials

Language Engineers voor Siri (verschillende talen)

Apple zoekt taalingenieurs voor zijn stemassistent die Ontwerp de gebruikerservaring in lokale Siri met behulp van machine learning, tekstverwerking en natuurlijke taalverwerking.

Er zijn verschillende vacatures, afhankelijk van de taal die de kandidaat spreekt. Op dit moment zijn ze op zoek naar native profielen van Braziliaans Portugees, Mexicaans Spaans, Deens, Frans en Duits.

Zij moeten hebben:

 • Bekendheid met machine learning-methoden voor classificatie-, regressie- of classificatieproblemen.

 • Conditie van native gebruiker van de taal in kwestie, evenals ‘cultureel bewustzijn’ van het gebruik ervan.

 • Een diploma in informatica “of aanverwant vakgebied, of gelijkwaardige ervaring.”

 • Ervaring in programmeertalen. Sommige aanbiedingen vragen om “ervaring in ten minste één van deze talen: Swift, Objective-C, Go of Rust”, andere om “vaardigheid in meer dan één programmeertaal, zoals Java, C++ of Objective-C”.

 • Kennis van gedistribueerde computerplatforms en technologieën zoals AWS, GCP, Kubernetes, MapReduce of iets dergelijks.

Annotatie-analisten

Een functie van ‘annotatie-analist’ waarvoor ze profielen zoeken met een uitstekende beheersing van het Engels en een tweede taal, met actieve luistervaardigheid “met de vermogen om verbale nuances te begrijpen” in de taal die bij de functie hoort, “inclusief variaties tussen verschillende provincies en territoria“.

Deze talen (of dialecten, naargelang het geval) kunnen de Vlaams, Nederlands, Frans (Belgisch en Zwitsers), Deens, Zweeds, Noors, Duits (Oostenrijks, Zwitsers en Duits), Zwitsers-Italiaans, Fins en Hebreeuws.

In dit geval zijn de opleidingseisen iets minder specifiek (“bachelordiploma of gelijkwaardige werkervaring bij voorkeur”).

Senior software-ingenieur, Siri en taaltechnologieën

Dit is een van de vacatures van Apple wiens werkplek Madrid zal zijn en niet Barcelona. Zijn taak zal zijn om “oplossingen te ontwikkelen om leerproducten te leveren voor alle talen die door Siri worden ondersteund.”

Belangrijke kwalificaties zijn onder meer:

 • Solide ervaring in het ontwikkelen van applicaties met behulp van talen zoals NodeJS en Python.

 • Ervaring met dataservices, het maken van databaseschema’s (SQL, NoSql) en databases zoals PostgreSQL, MySql en Redis.

 • Ervaring met REST API’s.

 • Solide ervaring met CI/CD met behulp van containers en tools zoals TeamCity of Jenkins.

 • Ervaring met cloudplatforms zoals AWS, GCP of Azure.

 • Ervaring met Agile Development methodieken.

Apple Media Products – Engineering Project Manager

“Het engineeringteam van Apple Media Products is een van de meest opwindende voorbeelden van Apples passie voor het combineren van kunst en technologie. […] deze mensen zijn de drijvende kracht achter de App Store, Apple TV, Apple Music, Apple Podcasts en Apple Books. […] Hun programmamanagers werken samen met ingenieurs die veilige end-to-end-oplossingen creëren.”

De eisen spreken van een “sterke technische competentie”, maar vereist geen specifiek technologische kwalificatie. “Managementervaring in machine learning-programma’s is echter een pluspunt.”

Apple Media Products – Computer Vision Research Engineer

Hetzelfde team als de vorige post, maar op zoek een profiel dat veel meer gericht is op informaticavereist:

 • Diep begrip van de basisprincipes op relevante gebieden van Machine Learning en Deep Learning.

 • Sterke Python-coderingsvaardigheden.

 • Ervaring met het werken met Deep Learning frameworks zoals Pytorch en/of Tensorflow. Werkervaring in de analyse van complexe problemen en in het uitwerken en bouwen van zeer schaalbare, robuuste en efficiënte oplossingen.

 • Uitstekende programmeervaardigheden, kennis van computationele complexiteit en kennis van computerarchitectuur.

 • Bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie bij het creëren van nieuwe algoritmen.

 • Solide wetenschappelijke en publicerende staat van dienst.

Apple Media Products – Senior Machine Learning Research Engineer

 • Ervaring met werken met grote gegevens en horizontaal schaalbare oplossingen.

 • Ervaring met werken met Kennisgrafieken en semantische webtechnologieën.

 • Ervaring met werken met NLP-modellenevenals met Graph-Inbeddings.

 • Werkervaring in de analyse van complexe problemen en in het uitwerken en bouwen van zeer schaalbare, robuuste en efficiënte oplossingen.

 • Uitstekende programmeervaardigheden, kennis van computationele complexiteit en kennis van computerarchitectuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.