Beste iPad-coderingsapps in 2022

Beste iPad-coderingsapps in 2022

Hallo allemaal, in dit artikel zullen we het hebben over de Best iPad-coderingsapps. Een van de meest gevraagde vaardigheden voor de toekomst is coderen. Met onze lijst met de beste coderende iOS-apps voor kinderen, is het leren van programmeren aan kinderen nu eenvoudiger dan ooit. Kinderen leren coderen met deze gebruiksvriendelijke programmeertools nog voordat ze leren lezen.

Leren coderen is bijna een noodzaak geworden in de wereld waarin we nu leven, en dat zal het waarschijnlijk ook zijn in de wereld waarin we morgen leven. Op praktisch elk gebied is programmeren een van de meest gevraagde vaardigheden geworden, en de meest ervaren programmeurs hebben de neiging om de banen binnen te halen.

Kinderen leren coderen door praktische ervaring en veel vallen en opstaan, dus hoe eerder ze beginnen, hoe waarschijnlijker het is dat ze de beste in hun vak zullen worden. Hieruit volgt dat het aanmoedigen van uw kinderen om te leren coderen het beste is wat u als ouder kunt doen om hun toekomst te bevorderen. Al op jonge leeftijd leren coderen is het beste wat ze kunnen doen.

Hier is de lijst met 12 beste iPad-coderingsapps

Kodable

Kinderen kunnen de basisprincipes van coderen leren met behulp van deze gratis lessen op de iPhone en iPad. Uw kind kan Javascript gaan gebruiken, spelletjes maken, karakters maken en objectgeoriënteerd programmeren bestuderen. Ze kunnen zich concentreren op de fundamentele aspecten van programmeren dankzij educatieve spelletjes voor studenten. Bovendien kunnen gebruikers met Kodable fundamentele bouwcomponenten slepen en neerzetten om fundamentele codeeropdrachten te ontwikkelen en te bouwen. Uw kind kan na het gebruik van deze iPad-coderingssoftware doorgaan naar een moeilijkere FunTech-programmeercursus.

Lightbot

Laat je niet misleiden door de schattige robots; Lightbot kan zelfs voor volwassenen moeilijk zijn, waardoor het ideaal is als uw kind een moeilijkere vorm van mentale stimulatie nodig heeft. Lightbot is een programmeerpuzzelspel dat perfect is als je kinderen te snel door de andere spellen rennen, omdat het aan het begin gemakkelijk begint en vrij vroeg doorgaat naar aanzienlijk complexere niveaus. In de premium-editie kun je nog eens 50 extra levels behalen als je de eerste 20 gratis levels haalt.

Koder-code-editor

Met ondersteuning voor meer dan 80 programmeertalen, syntaxisaccentuering en automatisch aanvullen, is Koder een volwaardige ontwikkelomgeving die speciaal is gemaakt voor iOS en iPadOS. Koder lijkt een solide keuze, als we dat zo mogen zeggen, tenminste terwijl we wachten tot Xcode en andere code-editors op desktopniveau beschikbaar worden gemaakt voor de iPhone en iPad.

Wat dat betreft is het programma compatibel met WebDAV, (S)FTP en Dropbox. De overdracht van gegevens tussen lokale en externe netwerken is eenvoudig. U hebt toegang tot uw lokale bestanden met elke webbrowser als het erop aankomt ze te openen. Koder biedt ook bewerking zonder afleiding van desktopkwaliteit.

Tynker

De USP van Tynker is dat het verschillende leeftijdsgroepen bedient. Het biedt spraakgestuurde bouwsteenlessen voor het jongere publiek. Gevorderde studenten kunnen leren coderen met Python, JavaScript en andere talen. Het bevat ook voorbeelden van gebruik in de echte wereld. Kinderen kunnen robots en drones programmeren, websites, apps en games maken, Minecraft aanpassen, Micro: Bit-apparaten bedienen en meer te weten komen over STEM. Wat nog meer? De app leidt ze stap voor stap door alles om te controleren of het kind het begrijpt. Verbazingwekkend genoeg werkt het zelfs zonder internetverbinding.

Snelle speeltuinen

Swift Playgrounds, exclusief voor de iPad, biedt een eenvoudige en plezierige methode om een ​​programmeerwebsite te leren. Apple heeft de app ontworpen als een basiscoderingsbron voor beginners die willen leren hoe ze hun eigen apps voor het platform kunnen maken.

De software bevat op coderen gebaseerde uitdagingen, evenals een lege codeereditor voor het maken van uw eigen apps en games. Met Swift Playgrounds kun je je product zelfs rechtstreeks uploaden naar de App Store. Het programma leidt je door elke stap van het gebruik van Swift om betere apps te bouwen en is volledig gratis.

Pythonista 3

Pythonista 3 is een van de beste e-learning-apps die beschikbaar zijn voor Python. De app heeft talloze modules waarmee Python-programmeurs bekend zullen zijn, maar het heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van native iOS-mogelijkheden zoals contacten, fotografie, herinneringen en locatiegegevens. Pythonista 3 biedt desktopachtige mogelijkheden zoals syntaxisaccentuering, codeaanvulling, overzichtsweergaven en ondersteuning voor meerdere tabbladen op uw mobiele apparaten, zodat u onderweg geen problemen zult ondervinden bij het leren.

Codecademy Go

Een van de meest bekende codeer-apps voor de iPad is Codeacademy, waarin de basisprincipes van programmeren worden uitgelegd op een manier die zelfs een complete beginner kan begrijpen. De cursussen zijn ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn en om de basisprincipes te behandelen voor degenen die nieuw zijn in de discipline. Codecademy is een fantastisch platform om je voeten nat te maken tegen een zeer betaalbare maandelijkse prijs als je je wilt verdiepen in het leren van een codeertaal, maar niet zeker weet waar je moet beginnen. Leren is nog nooit zo eenvoudig geweest door de consequente toevoeging van Codeacademy’s nieuwe begeleide leerpaden, projectvideo’s en veelgestelde vragen die direct in de lessen zijn geïntegreerd.

Sprinkhaan

Grasshopper is een rechttoe rechtaan en eenvoudig te gebruiken programma dat op een paar verschillende manieren functioneert, waardoor het het beste is voor beginners die Javascript willen leren. U kunt oefenen met het schrijven van code of meer leren over Javascript terwijl u meerkeuzevragen beantwoordt om uw begrip te demonstreren. In de eerdere levels van het spel moet je eenvoudige taken uitvoeren; naarmate je verder komt, worden de taken uitdagender. Onderweg verdien je beloningen en krijg je onmiddellijke feedback om je te helpen door de lessen heen te komen.

Textastic Code Editor 9

Koder en Textastic zijn in veel opzichten vergelijkbaar. We voelden ons echter genoodzaakt om zowel Koder als Textastic in dit artikel op te nemen, omdat ontwikkelaars vaak een uitgesproken mening hebben over de tools die ze gebruiken. Met meer dan 80 ondersteunde talen is Textastic toegankelijk op iOS en iPadOS en is het ook compatibel met de syntaxisdefinities en thema’s van TextMate en Sublime Text 3.

Wat extra functies betreft, staat Textastic bekend om zijn snelheid. Het is gebaseerd op de belangrijkste iOS- en iPadOS-API’s, zoals Core Text, waardoor het eenvoudig is om gecompliceerde taken uit te voeren. De software wordt geleverd met cursornavigatie voor eenvoudige tekstselectie, ondersteunt externe toetsenborden en biedt een breed scala aan keuzes voor het importeren en exporteren van uw bestanden. Het is eenvoudig te begrijpen waarom dit een van de

Mimo

Voor degenen die al het lezen en de nogal moeilijke terminologie aankunnen, heeft de Mimo Learn to Code-app veel leerpotentieel, van basisprincipes tot geavanceerde onderwerpen. De volgende cursussen zijn beschikbaar op het moment van deze beoordeling: Swift 3, HTML, CSS, JavaScript, SQL, Java, Ruby, Python, C# en C++.

Gebruik deze interactieve cursussen en tests om te leren coderen! is een educatief hulpmiddel dat lessen opdeelt in brokken van twee minuten om programmeren te leren. Mimo biedt een gamified strategie om gebruikers te belonen voor het behalen van doelen. Elke cursus begint met een korte uitleg, gevolgd door een interactieve Q&A.

codeSpark

CodeSpark vermomt educatieve oefeningen als leuke, interactieve spellen. De bekroonde software gebruikt een interface zonder woorden, of een interface die alleen audio- en grafische kaarten gebruikt om informatie over te brengen. Bovendien, omdat lezen niet nodig is, kunnen pre-readers gemakkelijk meedoen.

Het kind is verrukt van een knuffelige, pluizige vriend genaamd The Foos, die ook als hun instructeur fungeert. Onderzoekers van MIT, Princeton en Carnegie Mellon ontwierpen het curriculum. De dagindeling wordt bepaald door de ontwikkeling van het kind, waardoor het leren wordt gestimuleerd.

Spritebox

Spritebox, een 2D Super Mario-achtig spel van de makers van Lightbot (vermeld op deze lijst), leert jongeren geleidelijk aan om te programmeren. Terwijl ze een verhaalavontuur voltooien, schakelen kinderen over tussen het slepen en neerzetten van afbeeldingen en syntaxis over tal van niveaus en problemen. Spritebox heeft een gepersonaliseerde avatar, zachte tinten en landschappen die op aquarellen lijken. Kinderen kunnen de gratis proefversie van Code Hour gaan gebruiken. Jonge kinderen kunnen de puzzels voltooien, maar ze zijn ook uitdagend genoeg om volwassenen te verbazen.

Conclusie

We hopen net als ons artikel over Best iOS-coderingsapps. Hoe populair de mogelijkheid is, blijkt uit de overvloed aan codeergames en -applicaties in de iPhone en iPad App Store. En als uw kind een talent heeft voor programmeren, moedig hem dan aan om zijn vaardigheden te verfijnen met een geschikte app of game.

Jij en je kind zouden mijn lijst nuttig moeten vinden. En als ze iets moois produceren, tag ons dan op je Instagram- of Twitter-berichten zodat we het kunnen bewonderen en delen met andere ouders.

Ik hoop dat je dit artikel begrijpt, Beste iPad-coderingsapps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.