De voordelen van ReactJS voor de ontwikkeling van mobiele apps

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig ongelooflijk populair.

De vraag naar mobiele ontwikkeling is de afgelopen jaren enorm gestegen, omdat applicaties zijn uitgegroeid tot zeer effectieve verkoop- en marketingtools voor tal van moderne bedrijven.

Het is duidelijk dat de concurrentie tussen softwareleveranciers ook toeneemt en ze willen de beste tools selecteren waarmee ze eerder naar de markt kunnen. ReactJS is een van dergelijke tools.

Laten we het kort hebben over React en de voordelen van ReactJS applicatie-ontwikkeling bespreken.

Over Reageren

Afbeelding: Unsplash

Het product is gemaakt en wordt nu ondersteund door Facebook (nu Meta). In eerste instantie brachten ze ReactJS uit – een bibliotheek op basis van JavaScript en met als doel het bouwen van webapplicaties.

Met de toenemende populariteit van platformonafhankelijke oplossingen, bood het bedrijf een ander product aan, specifiek voor het ontwikkelen van mobiele gebruikersinterfaces: ReactieNative.

Een paar jaar na de release is React Native een van de meest gevraagde en handige technologieën geworden voor het ontwikkelen van mobiele oplossingen. Veel bekende mobiele apps, waaronder Netflix en Uber, vertrouwen op React Native.

Voordelen van mobiele ontwikkeling met ReactJS

Er zijn veel redenen waarom ReactJS/React Native zo populair is geworden onder mobiele software-ingenieurs en bedrijfseigenaren.

Cross-platform oplossingen

Wanneer een bedrijfseigenaar een mobiele applicatie nodig heeft, ligt de voor de hand liggende keuze om een ​​oplossing te creëren voor verschillende platforms om een ​​deel van het publiek niet te verliezen.

Het creëren van native versies voor elk platform impliceert het inhuren van afzonderlijke teams, bijvoorbeeld Kotlin- of Java-specialisten voor mobiele ontwikkeling voor een Android-app en Objective-C- of Swift-specialisten voor een iOS-app.

Deze optie is zowel vanuit financieel als bestuurlijk oogpunt problematisch.

Met React Native wordt de taak sterk vereenvoudigd: je moet één code schrijven in JavaScript, die compatibel zal zijn met iOS en Android.

ontwikkelaar die op computer werkt
Afbeelding: Unsplash

Kost efficiëntie

Dit voordeel volgt uit het vorige. Cross-platform ontwikkeling met ReactJS is goedkoper dan het creëren van aparte native oplossingen. U hoeft geen twee teams van experts in te huren die twee keer meer kosten met zich meebrengen.

Bovendien kan het hebben van twee teams leiden tot communicatieproblemen en een trage ontwikkeling.

De twee projecten zijn vaak niet gesynchroniseerd omdat de iOS- en Android-teams volgens verschillende praktijken werken en verschillende activiteiten uitvoeren.

Daarom kunnen de ontwikkelingsfasen van de twee versies verschillen, wat zal leiden tot een onstabiele app-functionaliteit en andere indirecte tekortkomingen. Tegelijkertijd is het eenvoudiger om één team aan te sturen en de uitkomst te controleren.

Sneller programmeren en kortere time-to-market

Programmeercodes op computerscherm
Afbeelding: Unsplash

Een van de prettigste voordelen van React van het programmeren van mobiele apps is de kortere codeertijd.

Het framework biedt een breed scala aan herbruikbare componenten, wat betekent dat ingenieurs niet alles vanaf het begin hoeven te schrijven, maar kant-en-klare stukjes code kunnen gebruiken in verschillende delen van het project.

Zo bespaart React Native ontwikkelaars tijd en moeite en kan de app sneller op de markt worden gebracht dan de concurrentie.

betrouwbare prestaties

Virtuele DOM is de belangrijkste functie die ReactJS kenmerkt. Het zorgt voor snelle en betrouwbare prestaties van op React gebaseerde applicaties. Hoe werkt het?

Wanneer u enkele wijzigingen aan de interface aanbrengt (bijv. nieuwe componenten toevoegt), worden deze virtueel weergegeven. De daadwerkelijke DOM ziet deze veranderingen niet onmiddellijk en werkt continu zonder onderbrekingen.

Wanneer de virtuele wijzigingen worden vergeleken met de vorige app-status, detecteert het systeem alleen die elementen die zijn gewijzigd en werkt deze bij in de echte DOM.

Op deze manier heeft het updateproces geen invloed op de hele oplossing en wordt er geen geheugen verspild, wat resulteert in versnelde app-prestaties.

Inheemse look en feel

Gebruikers kunnen de native iOS- of Android-gebruikersinterface nauwelijks onderscheiden van die op React Native.

Dit is mogelijk omdat JavaScript interageert met native omgevingen en u de benodigde native views kunt aanroepen met behulp van relevante componenten.

Modulaire architectuur

ReactJS biedt de modulaire vorm van programmeren, waardoor de applicatiefuncties in verschillende blokken of modules kunnen worden opgedeeld.

Hierdoor kunnen React engineers deze modules eenvoudig updaten, hergebruiken en de agile methodiek volgen. U kunt modules ook hergebruiken voor zowel mobiele als web-API’s.

SEO optimalisatie

seo veelgemaakte fouten houten blokken
Afbeelding: Unsplash

Niet alle JavaScript-frameworks zijn SEO-vriendelijk; daarom zijn mobiele applicaties die erop zijn gebaseerd problematisch voor zoekmachines om te crawlen.

Gelukkig hebben de makers van React rekening gehouden met dit cruciale aspect en SEO-optimalisatie aan de tool toegevoegd.

Ze implementeerden weergave aan de serverzijde wanneer de JavaScript-code aan de serverzijde wordt uitgevoerd en gebruikers het vervolgens krijgen als een webpagina die zoekmachines kunnen onderzoeken.

De SEO-vriendelijkheid van React wordt voor veel bedrijven als een belangrijk voordeel beschouwd.

Als gevolg hiervan zal react Native het voorkeurskader zijn voor apps die organisch verkeer moeten aantrekken om succesvol te kunnen concurreren in hun marktsegment.

open source

Met het open-sourcemodel kunnen ontwikkelaars React-tools gratis gebruiken. Een dergelijk model heeft bijzondere voordelen:

  • Geen vereiste licentiekosten dragen bij aan de kostenefficiëntie van het hele project
  • Met de beschikbaarheid van software kunt u het project zo snel mogelijk starten
  • Grondige en voortdurende beoordelingen van open-sourcesoftware door duizenden specialisten van over de hele wereld zorgen voor een hoge mate van betrouwbaarheid

Talentpool

JavaScript is momenteel wereldwijd de meest gebruikte programmeertaal. Volgens statistieken gebruikt meer dan 65% van de ontwikkelaars het in de praktijk.

Aangezien ReactJS en React Native in JavaScript zijn geschreven, is er geen gebrek aan bekwame ontwikkelaars die zich bij uw React-ontwikkelingsteam kunnen voegen.

Aanzienlijke steun van de gemeenschap

Rond ReactJS is gedurende de jaren van haar bestaan ​​een solide community opgebouwd.

De trend naar een breed gebruik van dit platformonafhankelijke framework zal de komende jaren niet afnemen. U kunt er dus zeker van zijn dat u veel gelijkgestemde mensen zult vinden die u zullen helpen bij het vinden van antwoorden op alle vragen die u binnen uw project kunt tegenkomen.

Conclusie

Java
Afbeelding: Unsplash

Bij het kiezen van tools voor mobiele ontwikkeling, moet u zich realiseren dat het proces niet eindigt met de lancering van de app op de markt.

Als gevolg van feedback van klanten, operationele behoeften en andere omstandigheden kunnen er tal van updates en aanpassingen nodig zijn.

ReactJS is een ideale tool die zorgt voor naadloze updates en een snel, transparant en flexibel ontwikkelingsproces. Als gevolg hiervan profiteert de reactie van ontwikkelaars en eigenaren van mobiele apps.

De eerste kan het snel leren en gebruiken en de toegewezen taken met vlag en wimpel voltooien. Deze laatste levert een efficiënt product aan klanten, verbetert hun tevredenheid en bouwt langdurige relaties op met het publiek.

Heb je hier gedachten over? Draag de discussie over naar onze Twitter of Facebook.

Aanbevelingen van de redactie:

Chris blogt al sinds de begindagen van het internet. Hij richt zich voornamelijk op onderwerpen die te maken hebben met technologie, business, marketing en vrijwel alles wat met technologie te maken heeft. Als hij niet aan het schrijven is, kun je hem zien rondscharrelen op een gitaar of een gemene storm aan het koken zijn voor vrienden en familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.