NVIDIA Omniverse ACE maakt eenvoudigere, snellere implementatie van interactieve avatars mogelijk

Maak kennis met Violet, een AI-aangedreven klantenservice-assistent die klaar staat om je bestelling op te nemen.

Violet, deze week onthuld op GTC, is een cloudgebaseerde avatar die de nieuwste evolutie in avatar-ontwikkeling vertegenwoordigt via NVIDIA Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE), een suite van cloud-native AI-microservices die het gemakkelijker maken om intelligente virtuele assistenten te bouwen en in te zetten en digitale mensen op schaal.

Om interactieve avatars zoals Violet te animeren, moeten ontwikkelaars ervoor zorgen dat het 3D-personage mensen kan zien, horen, begrijpen en ermee kan communiceren. Maar deze avatars tot leven brengen kan een ongelooflijke uitdaging zijn, omdat traditionele methoden doorgaans dure apparatuur, specifieke expertise en tijdrovende workflows vereisen.

De Violet-demo laat zien hoe Omniverse ACE de ontwikkeling van avatars vereenvoudigt en alle AI-bouwstenen levert die nodig zijn om interactieve avatars te maken, aan te passen en in te zetten. Of het nu gaat om het aannemen van restaurantbestellingen of het beantwoorden van vragen over het universum, deze AI-assistenten zijn eenvoudig aanpasbaar voor vrijwel elke branche en kunnen organisaties helpen bestaande workflows te verbeteren en nieuwe zakelijke kansen te ontgrendelen.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe Violet communiceert met gebruikers, reageert op gesproken aanwijzingen en intelligente aanbevelingen doet:

Hoe Omniverse ACE Violet tot leven brengt

De demo toont Violet als een volledig opgetuigde avatar met basisanimatie. Om Violet te creëren, gebruikte het creatieve team van NVIDIA het Unified Compute Framework van het bedrijf, een volledig versneld framework waarmee ontwikkelaars geoptimaliseerde en versnelde microservices kunnen combineren in realtime AI-applicaties. UCF hielp het team bij het maken van een grafiek van microservices voor Violet die in de cloud waren geïmplementeerd.

Omniverse ACE drijft de backend van interactieve avatars aan en fungeert in wezen als het brein van Violet. Daarnaast zijn er twee referentieapplicaties gebouwd op ACE: NVIDIA Tokkio en NVIDIA Maxine.

Violet is ontwikkeld met behulp van de Tokkio-toepassingsworkflow, waarmee interactieve avatars intelligent kunnen zien, waarnemen, converseren en aanbevelingen kunnen doen om de klantenservice te verbeteren, zowel online als in restaurants en winkels.

NVIDIA Maxine levert een suite van GPU-versnelde AI-softwareontwikkelingskits en cloud-native microservices voor het inzetten van AI-functies om realtime videocommunicatie te verbeteren. Maxine integreert de NVIDIA Riva SDK’s real-time automatische spraakherkenning en tekst-naar-spraak-mogelijkheden met real-time “live portret” foto-animatie en oogcontact-functies, die betere communicatie en begrip mogelijk maken.

Met UCF heeft het creatieve team van NVIDIA een grafiek gemaakt van microservices voor Violet die in de cloud zijn geïmplementeerd.

Nieuwste microservices Breid de mogelijkheden voor avatars uit

De demo met Violet laat zien hoe ontwikkelaars van digitale mensen en virtuele assistenten Omniverse ACE kunnen gebruiken om hun workflows voor het ontwikkelen van avatars te versnellen. Omniverse ACE levert ook microservices waarmee ontwikkelaars toegang hebben tot de beste NVIDIA AI-technologie, zonder dat codering vereist is.

Enkele van de nieuwste microservices zijn:

  • AI-animatie: Omniverse Audio2Face vereenvoudigt de animatie van een 3D-personage zodat deze overeenkomt met elke voice-overtrack, waardoor gebruikers personages kunnen animeren voor games, films of realtime digitale assistenten.
  • Conversatie-AI: Bevat de NVIDIA Riva SDK voor spraak-AI en NVIDIA NeMo Megatron-framework voor natuurlijke taalverwerking, waardoor ontwikkelaars snel geavanceerde applicaties kunnen bouwen en implementeren die zeer nauwkeurige, expressieve stemmen leveren en in realtime reageren.

AI-avatars zorgen voor nieuwe transformaties in verschillende sectoren

De AI-avatars die ACE mogelijk maakt, zullen de interactieve ervaringen in sectoren zoals gaming, entertainment, transport en gastvrijheid verbeteren.

Toonaangevend bedrijf voor professionele dienstverlening Deloitte heeft samengewerkt met NVIDIA om ondernemingen te helpen bij het implementeren van transformatieve applicaties. Op GTC kondigde Deloitte aan dat nieuwe hybride cloudaanbiedingen voor NVIDIA AI- en NVIDIA Omniverse-services en -platforms, waaronder Omniverse ACE, zullen worden toegevoegd aan het bestaande Deloitte Center for AI Computing.

NVIDIA Omniverse ACE brengt alle drie de versies van Violet tot leven, van klantenservice Violet (links), intelligent Violet (rechts) tot Ultra Violet (midden).

“Cloudgebaseerde AI-modellen en -services openen nieuwe manieren voor digitale mensen om mensen meer verbonden te laten voelen, en de huidige interactie met Violet in de NVIDIA GTC-keynote laat een glimp zien van de toekomst van AI-aangedreven avatars”, zegt Vladimir Mastilović, vice-president van digitale menstechnologie bij Epic Games. “We zijn verheugd om te zien dat NVIDIA Omniverse ACE MetaHumans gebruikt in Unreal Engine 5 om het nog gemakkelijker te maken om boeiende high-fidelity 3D-avatars in te zetten.”

NVIDIA Omniverse ACE zal later dit jaar beschikbaar zijn voor partners met vroege toegang, samen met de Tokkio-referentietoepassing voor vereenvoudigde implementatie van avatars voor klantenservice.

Kom meer te weten over Omniverse ACE door deel te nemen aan deze sessie bij GTC en verken alle technologieën die nodig zijn voor de creatie en animatie van realistische, interactieve digitale mensen.

Klanten kunnen de praktische, webgebaseerde Tokkio-demo aanvragen.

Ontwikkelaars en partners kunnen zich aanmelden om op de hoogte te worden gehouden wanneer ACE beschikbaar is.

En blijf op de hoogte van de laatste aankondigingen van de GTC-keynote door NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang:

Leave a Reply

Your email address will not be published.