Polyglot-ontwikkelaars kunnen alle IoT-codeproblemen aanpakken

Polyglot-ontwikkelaars kunnen alle IoT-codeproblemen aanpakken

Ontwikkelaars zijn als taalkundigen. Sommigen kennen meerdere talen, terwijl anderen zich in één specialiseren. Deze technische taalkundigen zijn zeer gewild wanneer ze meerdere programmeertalen kennen, vooral in organisaties die overwegen IoT te integreren.

IoT maakt gebruik van een verscheidenheid aan softwaretalen en sensoren, dus een ontwikkelaar moet IoT-code schrijven die compatibel is met en relevant is voor meerdere versies, producten en apparaten. Het is nuttig voor ontwikkelaars om de ins en outs van één specifieke codeertaal te kennen. Weten hoe te coderen voor een verscheidenheid aan hardwarecomponenten en use-cases helpt ook op de lange termijn.

Welke talen werken het beste voor IoT?

De meeste ontwikkelaars beheersen één taal, maar degenen met ervaring kunnen vaak soortgelijke codering herkennen in andere softwaretalen, zoals Java, Python, C, C++, Ruby on Rails en R.

In IoT zijn Java, C++ en Go de programmeertalen die de voorkeur hebben. Go is nuttig voor communicatie met betrekking tot gegevensstromen. Het vereist weinig verwerkingscapaciteit en is snel te leren. Java is objectgeoriënteerd, heeft uitgebreide code en maakt gebruik van bytecode, wat een extra beveiligingslaag biedt. C++ biedt portabiliteit om de code op verschillende besturingssystemen uit te voeren, is objectgeoriënteerd en heeft controle over geheugenbeheer.

De technologiestack speelt ook een belangrijke rol in wat ontwikkelaars van codeertalen moeten weten voor het programmeren van IoT-software. De sensoren, actuatoren, IoT-gateways en de IoT-software hebben allemaal hun eigen eisen, maar er moet ook een gemeenschappelijke taal of protocol zijn waardoor alles samenwerkt.

Ontwikkelaars moeten ook voldoen aan toepassingsvereisten. De technologiestack omvat code, API’s, bibliotheken en software die allemaal gericht zijn op het vermogen van het IoT-apparaat om binnen een implementatie te schalen, te reageren op vereist onderhoud en gegevenstoepassingen op te schalen; de juiste code zorgt ervoor dat al deze softwareonderdelen in elkaar overlopen en soepel schalen.

Specialisatie heeft zijn voordelen

Er zijn voordelen aan het beheersen van één taal. Op elk gebied wenden professionals zich tot de materiedeskundigen – degenen die bekwaam zijn in hun vakgebied.

Bij softwareontwikkeling profiteren teams van het hebben van een expert op het gebied van code-onderwerpen. Met geavanceerde expertise in één codetaal kunnen ontwikkelaars eenvoudiger legacy- en codeproblemen van derden aanpakken en begrijpen hoe een specifieke codetaal verschillende apparaattypen het beste ondersteunt.

Met een diepere kennis van een specifieke codeertaal, kan de ontwikkelaar ook meerdere manieren kennen om een ​​specifieke functie te coderen, de beperkingen begrijpen van wat code kan doen binnen een IoT-product of de meest efficiënte manier bepalen om een ​​specifiek stuk code te schrijven.

Het nadeel van codespecialisatie is dat de ontwikkelaar misschien niet weet hoe hij moet coderen voor bepaalde componenten van de IoT-technologiestack. Ze weten misschien niet hoe ze code-interoperabiliteit moeten aanpakken, of ze coderen een functie op een manier die alleen zij kunnen ontcijferen.

Meerdere codeertalen ontmoeten IoT-diversiteit

IoT-apparaatontwerp is een snelgroeiend veld met veel soorten apparaten. Met zo’n verscheidenheid aan aanbiedingen kunnen ontwikkelaars verschillende codetalen gebruiken om apparaten te ontwerpen, beheren of problemen op te lossen.

Voor bepaalde apparaten is mogelijk een aparte programmeertaal vereist en er zijn compatibiliteitsproblemen tussen fabrikanten. Het kennen van meer dan één taal kan de ontwikkelaar helpen verbindingen te maken om de interoperabiliteit tussen de hardware en software van het IoT-apparaat te vergroten.

De voordelen van het kennen van meerdere codeertalen zijn onder meer een meer diverse functie-integratie, aangezien verschillende codeertalen bepaalde functies ondersteunen; minder storingspunten met meerdere veiligheidsvoorzieningen in verschillende codetypes; en meer kennis van ontwikkelaars over de algehele IoT-technologiestack.

Als een ontwikkelaar op minimaal niveau meerdere codetalen kent, kent hij mogelijk alleen basiscommando’s voor een bepaalde taal; problemen hebben met het coderen van functies, afhankelijk van de leercurve van een taal; of fouten introduceren tijdens het codeerproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.