‘Python is als een speelgoedprogrammeertaal vergeleken met C++’

‘Python is als een speelgoedprogrammeertaal vergeleken met C++’

Antony Peacock weet het een en ander over het gebruik van C++ in financiën. Hij is senior C++-ontwikkelaar bij Maven Securities, lid van de C++-standaardcommissie en werkt sinds 2008 aan handelstechnologie. Voordat hij bij Maven kwam, was Peacock een kwantitatieve ontwikkelaar bij hedgefonds Citadel. En voordat hij bij Citadel kwam, was hij kwantitatief analist bij Barclays en Citi. Hij codeert al meer dan twee decennia in C++.

“Je kunt in korte tijd een redelijk goede C++-programmeur worden, maar een expert worden duurt heel erg lang”, zegt Peacock. “Er zijn veel fouten die je kunt maken in de taal en honderden regels die je moet onthouden. Het is heel, heel ingewikkeld en je leert door jaren van valkuilen en fouten en het oplossen van bugs en code van andere mensen.”

Begin C++ jong te leren

Peacock leerde C++ terwijl hij nog op de universiteit zat, waar hij zich specialiseerde in codering voor videogames. “Mijn proefschrift was ongeveer 100.000 regels code in C++”, zegt hij. “Het was misschien niet erg goede C++, en er zijn enorme hoeveelheden die ik nog steeds niet weet, maar ik heb uren en uren besteed aan het oefenen van de vaardigheid – ik vind nog steeds dat veel van de beste C++-ontwikkelaars autodidact zijn.”

Het probleem van vandaag is dat te weinig universiteiten studenten leren programmeren in C++, zegt Peacock. Terwijl sommigen, zoals Baruch, de taal nog steeds onderwijzen om hun studenten te differentiëren, zijn velen in plaats daarvan overgestapt op het onderwijzen van veel eenvoudigere talen zoals Python.

Python versus C++

Python is geweldig voor prototypes, maar niet zozeer voor het bouwen van handelssystemen, zegt Peacock. “Het is bijna een speelgoedtaal”, zegt hij, voordat hij zichzelf snel corrigeert uit angst om Python-ontwikkelaars van streek te maken. “- Python is een serieuze taal, maar het is een tool die zijn plaats heeft. Je kunt het gebruiken voor het bouwen van snelle prototypes, maar het is niet een taal die het niveau van robuustheid heeft dat je zou willen als je miljarden dollars verhandelt .”

In tegenstelling tot Python heeft C++ een statische compiler waarmee u uw fouten gaandeweg kunt corrigeren. Ter vergelijking: Python is een dynamisch getypeerde taal, die alleen onthult of de code correct zal werken als je hem daadwerkelijk probeert uit te voeren. Om deze reden zegt Peacock dat Python een frustrerende taal kan zijn om mee te werken: “Python is erg bevrijdend – het stelt je in staat gedachten heel snel en beknopt uit te drukken zonder je al te veel zorgen te maken over hoe je de taal uitdrukt, maar er zijn veel van mensen in de financiële wereld die veel tijd besteden aan het debuggen van bestaande Python-code.”

Er is ook “veel slechte C++” in financiën, zegt Peacock, maar de taal is van een andere orde dan Python. “Het is als een gigantische puzzel”, zegt hij. “Het is de taal van de deskundige gebruikers – je kunt dingen doen met een grote mate van controle, maar er gaat veel meer moeite in zitten.”

Deze complexiteit, gecombineerd met de frequente release van standaarden en nieuwe functionaliteit (de nieuwste is C++20), maakt het moeilijk om C++ echt onder de knie te krijgen. Hoe meer je leert over de taal, hoe minder je beseft dat je het echt weet, zegt Peacock: “Bjarne Stroustop [the man credit with inventing C++, who works for Morgan Stanley] is best blij dat hij op conferenties staat en zegt dat hij zichzelf een 7/10 zou geven als C++-ontwikkelaar”, merkt hij op.

Moet je C++ leren in plaats van Python?

het iss het is echter de moeite waard om C ++ te leren. Nu het aanbod van universiteitsstudenten die bekwaam zijn in C++ opdroogt, zegt Peacock dat de financiële sector vecht om een ​​steeds kleiner wordende pool van ontwikkelaars in de taal.

Sommige bedrijven kiezen ervoor om de brandnetel te pakken en zelf mensen op te leiden. Bij Maven Securities is Peacock van plan om in september ongeveer 10 afgestudeerde rekruten aan te werven (tegenover twee vorig jaar) en om ze op te leiden in C++20. Hij huurt ook ervaren ontwikkelaars in die willen werken aan de ultramoderne systemen van Maven. “Bedrijven moeten beter inspelen op het tekort aan C++-talent en meer doen om mensen de vaardigheden bij te brengen”, zegt hij.

Later deze maand organiseert Peacock een gratis C++-trainingswebinar voor mensen die geïnteresseerd zijn in algoritmische handelsbanen, samen met de beroemde C++-trainer Rainer Grimm en Richard Hickling, de voormalige handelsvloertechnoloog die vorig jaar vertrok om een ​​crypto-analysebedrijf op te richten. Hij heeft ook een lijst samengesteld met C++-conferenties en vergaderingen van gebruikersgroepen om bij te wonen op Maven’s blog.

Het is mogelijk om C++ te leren, benadrukt Peacock – maar het vergt wel inspanning en geduld. “We kunnen het je leren, maar je hebt ook je eigen motivatie en mentoren nodig om je in het proces te begeleiden. Er zijn tegenwoordig erg goede online bronnen en de meeste conferenties worden teruggespeeld op YouTube.”

Klik hier om een ​​profiel aan te maken op eFinancialCareers. Maak uzelf zichtbaar voor recruiters die inhuren voor banen in technologie en financiën.

Heb je een vertrouwelijk verhaal, tip of opmerking die je wilt delen? Neem in eerste instantie contact op met: sbutcher@efinancialcareers.com. Whatsapp/Signaal/Telegram ook beschikbaar (Telegram: @SarahButcher)

Heb geduld met ons als je een reactie achterlaat onderaan dit artikel: al onze reacties worden gemodereerd door mensen. Soms kunnen deze mensen slapen of niet achter hun bureau zitten, dus het kan even duren voordat je reactie verschijnt. Uiteindelijk zal het – tenzij het aanstootgevend of lasterlijk is (in dat geval niet).

Foto door Huy Hung Trinh op Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.