Top 8 programmeertalen die ervoor zorgen dat u aangenomen wordt

Top 8 programmeertalen die ervoor zorgen dat u aangenomen wordt

Welke programmeertalen zijn het meest gevraagd bij werkgevers? Het antwoord op die vraag kan u helpen erachter te komen wat u vervolgens kunt leren tijdens uw programmeerreis.

Om een ​​lijst samen te stellen van de programmeertalen waar landelijke organisaties het meest om vragen, hebben we ons tot Emsi Burning Glass gewend, dat miljoenen vacatures uit het hele land verzamelt en analyseert. Voor deze oefening hebben we gekeken naar hoe vaak verschillende programmeertalen de afgelopen 60 dagen opdoken in vacatures.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar de rankings van verschillende programmeertalen op de TIOBE Index. Om zijn ranglijst te bepalen, maakt TIOBE gebruik van gegevens van verschillende aggregators en zoekmachines, waaronder Google, Wikipedia, YouTube en Amazon. Om een ​​taal te rangschikken, moet deze Turing compleet zijn, een eigen Wikipedia-vermelding hebben en meer dan 5.000 hits verdienen voor +” programmeren” op Google. Hoewel het niet de meest wetenschappelijke manier is om het werkelijke gebruik van talen te bepalen, is het wel een handige manier om de ‘buzz’ en populariteit van talen te beoordelen.

Op basis van deze analyse zijn hier de top acht programmeertalen die werkgevers willen, samen met hun TIOBE-ranglijst. Sommige van deze talen (zoals Swift en SQL) hebben zeer specifieke toepassingen, zoals het werken met datasets of het bouwen van apps voor een bepaald ecosysteem; andere, zoals Python, zijn veel algemener. Als je beslist welke talen je gaat studeren, beslis dan eerst wat je een bepaalde taal wilt gebruiken voor.

SQL

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 154,538
TIOBE-indexrang: 10

De afgelopen jaren zijn organisaties overal ter wereld bewust geworden van het cruciale belang van het analyseren van data voor inzichten. En aangezien SQL de programmeertaal is voor het beheren en doorzoeken van relationele databases, vormt het de basis van de allerbelangrijkste gegevensbewerkingen van veel organisaties. Als je geïnteresseerd bent om datawetenschapper of data-analist te worden, moet je SQL leren.

Als je niet bekend bent met SQL en het wilt leren, biedt Udemy een aantal SQL-cursussen aan die in prijs variëren van ongeveer $ 100 tot $ 175, terwijl Coursera talloze SQL-cursussen opsomt in samenwerking met grote universiteiten en hogescholen. Wil je een supersnel overzicht/tutorial (bijvoorbeeld als je wilt bepalen of het leren van SQL op dit moment iets voor jou is), bekijk dan dit aanbod van w3schools, dat de verschillende elementen van SQL uitgebreid uiteenzet. detail.

Python

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 120.655
TIOBE-indexrang: 1

Python wordt regelmatig gebruikt door miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld voor een breed scala aan doeleinden. SlashData schat de Python-gemeenschap op 11,3 miljoen gebruikers en groeit dankzij het toegenomen gebruik van de taal in een aantal zeer gespecialiseerde gebieden: “De opkomst van datawetenschap en machine learning (ML) is een duidelijke factor in de populariteit van Python.”

Als je de taal wilt leren, begin dan op Python.org, waar je een erg handige beginnershandleiding vindt. Als je een visuele leerling bent, biedt de videoserie van Microsoft, “Python voor beginners”, tientallen korte lessen (de meeste minder dan vijf minuten; niet langer dan 13 minuten) in de verschillende aspecten van Python. Er zijn ook tutorials van Datacamp (waarvan de cursus Inleiding tot Python 11 video’s en 57 oefeningen bevat), Udemy (die een verscheidenheid aan gratis introductiecursussen biedt, waaronder een voor “absolute beginners”) en Codecademy.

Zoals met elke andere taal, als je Python-gerelateerde vragen hebt, wees dan niet bang om langs Stack Overflow te gaan om experts te vragen.

Java

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 115.286
TIOBE-indexrang: 3

Onlangs geüpdatet naar Java 17 (met naar verluidt “duizenden” prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsupgrades), is Java beroemd om de backend van talloze projecten, van Android-apps tot Big Data-analyses. Het is ook een behoorlijk lucratieve specialisatie; volgens Emsi Burning Glass is het gemiddelde salaris van een Java-ontwikkelaar $ 102.000.

Als je Java wilt leren, bekijk dan deze lijst met handige tutorials. Houd ook in de gaten Twitter-account van Javadie de laatste updates biedt.

JavaScript

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 86.831
TIOBE-indexrang: 7

Als het gaat om webontwikkeling, is JavaScript de motor die het web aandrijft. Als u geïnteresseerd bent in het werken met de taal, houd er dan rekening mee dat de front- en back-end-frameworks en bibliotheken net zo belangrijk zijn om te leren.

Begin je net met JavaScript? JavaScript.info biedt een uitgebreid overzicht van de basisprincipes, waaronder het immer populaire “Hallo, wereld!” Het is ook de moeite waard om hackr.io te bekijken (die een verscheidenheid aan cursussen en tutorials voor verschillende talen opsomt), en de site van Mozilla biedt een heel mooi overzicht van de basisprincipes van de taal.

Microsoft C#

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 50.760
TIOBE-indexrang: N.v.t

Microsoft C# kan in combinatie met .NET worden gebruikt om applicaties voor Windows en andere platforms te bouwen, waardoor het voor veel organisaties van cruciaal belang is, met name voor Microsoft-zware. Microsoft biedt enkele handige tutorials.

C++

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 39.896
TIOBE-indexrang: 4

C++, een van de meest bekende “generalistische” programmeertalen, is 37 jaar oud en wordt nog steeds door veel organisaties gebruikt, ondanks de opkomst van gebruiksvriendelijkere talen. De maker van de taal, Bjarne Stroustrup, gaf onlangs een interview waarin hij sprak over het lopende werk aan C++ 20 en C++ 23, waarvan een groot deel werd vertraagd door de pandemie.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van C++, zijn er gratis tutorials en documentatie online, waaronder een uitgebreide beschikbaar via w3schools. Hackr.io heeft ook een lijst met online cursussen.

TypeScript

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 17.178
TIOBE-indexrang: 38

TypeScript is een superset van JavaScript, wat betekent dat alles wat je erin codeert, wordt getranspileerd naar JavaScript. Dat heeft geleid tot een aantal zeer vermakelijke discussies online over de vraag of TypeScript technisch gezien een “volledige” programmeertaal is. Eén ding is echter zeker: veel ontwikkelaars vinden TypeScript handig bij het werken met elke vorm van JavaScript-codebase. Kijk op typescriptlang.org voor al je documentatie en tutorials.

Snel

Vaardigheden geplaatst (afgelopen 60 dagen): 11.500
TIOBE-indexrang: 12

Toen Apple Swift in 2014 uitrolde, positioneerde het de taal als een vervanging voor Objective-C, de programmeertaal die het Apple-ecosysteem decennialang aandreef. Hoewel Objective-C erin is geslaagd om vast te houden (ongetwijfeld vanwege een enorme legacy codebase), is Swift ook aan populariteit gewonnen en nieuwe functies toegevoegd.

Als Swift nieuw voor u is, is het handig om arrays, sets, strings, structs en klassen, functies en meer te leren. Swift Playgrounds is een goede plek om te beginnen voor veel beginnende technologen, omdat het probeert van het leren van de taal een leuke, interactieve activiteit te maken. Swift.org biedt de laatste updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published.