Waarom Python leren? -SitePunt

Waarom Python leren? -SitePunt

Waarom Python leren? Nou, omdat het vriendelijk is en overal en hier en populair en krachtig en leerbaar en lucratief en leuk. waarom niet Python leren?

Ik moet dat waarschijnlijk een beetje uitpakken. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom je Python zou moeten leren.

Python is vriendelijk

Python is een programmeertaal voor algemene doeleinden. Je kunt er bijna alles mee doen (en we zullen zien hoe breed) alles is binnenkort). Maar vooral voor iemand die erover denkt een beetje te leren, is de Python-wereld een vriendelijke plek om te zijn.

Als je in het verleden iets hebt geprogrammeerd, ben je misschien “pseudocode” tegengekomen: iets dat lijkt op een programmeertaal, maar het niet echt is, omdat het bedoeld is om je te laten zien wat een programma doet. Wikipedia-artikelen die uitleggen hoe iets moet, geven die beschrijving vaak weer in een soort nep-programmeertaal … en die nep-programmeertaal lijkt vaak nogal veel op Python!

Overweeg om iemand uit te leggen hoe je een vaatwasser moet vullen: delicate dingen gaan er niet in; zorg dat je genoeg zout hebt; laad het op en zet het aan. In codetermen kan dat er als volgt uitzien:

if dishwasher.salt < FULL:
  dishwasher.salt.fill()
for item in crockery:
  if item.dirty:
    if not item.delicate:
      dishwasher.add(item)
dishwasher.turn_on()

Dat is programmeercode, maar het is hopelijk relatief leesbaar en begrijpelijk, zelfs als je nog nooit Python-code hebt gezien. En er zijn geen {braces} en nee (i++; i>5) hiërogliefen.

Dit wordt enorm geholpen door de vriendelijkheid van Python die zich uitstrekt tot de Python-gemeenschap als geheel. Stack Overflow heeft een levendige gemeenschap van mensen die Python-vragen stellen en beantwoorden en het is een goede plek om hulp te krijgen.

De Python-taal zelf is gebaseerd op een reeks principes die de “Zen van Python” worden genoemd, waarin leidende ideeën zijn zoals “eenvoudig is beter dan complex” en “leesbaarheid telt”.

Mensen die denken dat programmeren een test zou moeten zijn, beschuldigen Python ervan dat het is gebouwd voor (en door) mensen die “verdorie” zeggen in plaats van vloeken, en die het water uitzetten terwijl ze hun tanden poetsen zoals je zou moeten – maar het laatste wat je nodig hebt, is dat je je moet meten met het idee van gerechtigheid van iemand anders terwijl je probeert dingen voor elkaar te krijgen. Dus ze kunnen verdorie verdomd goed afzetten.

Python is overal

Python wordt gebruikt, en is populair, in zowat elk gebied van technologie. Machine learning is het nieuwste van het nieuwste, en vrijwel alle code die u schrijft om met AI-modellen te werken, is geschreven in Python. PyTorch is het dominante raamwerk voor machine learning.

Als u geïnteresseerd bent in het werken met afbeeldingsmodellen of andere beschikbare instellingen, heeft Colab van Google duizenden bestaande modellen en codevoorbeelden, allemaal gebouwd met Python en draaiend in de cloud. Het is goed voor het bouwen van web-apps en websites, met Django en Flask, en het bouwen van software voor de cloud door lambda-functies en andere serverloze opstellingen te bouwen.

Datasette is een hulpmiddel voor journalisten en onderzoekers om hen te helpen gegevens te delen op een manier die nuttig is zonder zelf programmeur te hoeven zijn, en het is geschreven in Python.

Een zeer groot deel van de software voor gegevensverwerking en gegevenswetenschap bevindt zich in Python, met de bibliotheken Numpy, Scipy en Matplotlib.

Bijna alles wat met wiskunde en statistiek te maken heeft, bevat veel Python. Met PyQt en Kivy kun je apps bouwen voor desktops en telefoons.

Python is geweldig voor het werken met apparaten, elektronica en machines. Alle software die is geschreven om de geweldige Stuff Made Here-creaties op YouTube uit te voeren, is geschreven in Python.

En Python is geweldig voor “lijmcode” – kleine scripts om bepaalde problemen op te lossen, of om iets op je eigen machine te doen; geen grote projecten, maar kleine dingen om jezelf te helpen een probleem op te lossen — zoals het maken van een back-up, of uitzoeken welke woorden in de huidige Word-puzzel passen, of je foto’s opdelen zodat ze in een album passen. Python is overal.

Python is hier

Een andere goede reden om Python te leren is dat het hier is, waar je ook bent.

Als je macOS of Linux gebruikt, heb je Python al. Open een terminal en typ python3 en daar is het.

Als u Windows gebruikt, bevindt het zich in de Microsoft Store: zie de eigen instructies van Microsoft over hoe u Python kunt installeren vanuit de winkel of via de webontwikkelingsmanier.

Op een iPhone zijn er Pythonista en Pyto, en op Android zijn er QPython en Termux.

En om met Python te experimenteren om een ​​idee te krijgen hoe het werkt, hoef je helemaal niets te installeren. De Pyodide-mensen hebben een volledige versie van Python gebouwd die in een webbrowser wordt uitgevoerd zonder enige installatie, en met Jupyter kun je Python ook in je browser uitproberen.

Python is populair

Een andere goede reden om Python te leren is dat het populair is. De TIOBE Index brengt elke maand de populariteit van programmeertalen in kaart. Python staat altijd aan of nabij de top (en op het moment van schrijven, augustus 2022, is het is bovenaan), en TIOBE zegt zelf: “Het is moeilijk om een ​​programmeergebied te vinden waarin Python tegenwoordig niet veel wordt gebruikt.”

Evenzo heeft de Stack Overflow-ontwikkelaarsenquête van 2022 Python gekoppeld aan de “meest gewilde” programmeertaal, vóór JavaScript, Go en platformspecifieke talen zoals Kotlin en Swift.

GitHub’s “State of the Octoverse” samenvatting heeft Python als tweede meest populaire taal in alle GitHub’s repositories. Dit komt deels doordat Python op alle platforms beschikbaar is; een deel is omdat het op bijna elk gebied nuttig is; en een deel is omdat het vrij gemakkelijk te begrijpen is.

Het is vaak een handige manier om met de stroom mee te gaan – om een ​​tool te gebruiken die veel andere mensen gebruiken. Op die manier heb je een levendige gemeenschap om te helpen als er problemen zijn, en vaak is het probleem dat je hebt iets dat iemand anders al voor je heeft opgelost.

Python is krachtig

Omdat je overal bent en populair bent, kun je veel met Python. Bijna geen enkel probleem gaat verder dan Python. Sommige zeer lage of zeer prestatiekritische taken zijn beter in een complexere taal, maar dat is een stuk zeldzamer dan je zou denken.

In het bijzonder, zelfs als je van plan bent om later iets in een lagere taal te bouwen, is het vaak goed om een ​​prototype te maken in Python … en dan te werken om de meest prestatiekritieke paden te versnellen.

Een deel van het feit dat Python overal is, is dat het is en kan worden aangepast aan allerlei soorten taken, en daarom wordt Python gebundeld met nogal wat modules voor het oplossen van problemen als onderdeel van zijn “standaardbibliotheek” – de reeks code dat is direct beschikbaar voor elke Python-programmeur.

De Python-standaardbibliotheek heeft veel ingebouwde modules voor het afhandelen van dingen die u misschien wilt doen – zoals het uitvoeren van webservers, het verwerken van gegevens, het omgaan met datums, tijden en tijdzones, het beheren van bestanden, het uitvoeren van cryptografische bewerkingen, het beheren van netwerken, het omgaan met HTML, applicaties bouwen en praten met het besturingssysteem.

Verder heeft de Python Package Index een derde van een miljoen extra pakketten om bijna elk denkbaar probleem aan te pakken. Dat is veel kracht binnen handbereik.

Python is aan te leren

Omdat Python populair en interessant is, zijn er ook genoeg bronnen om je te helpen Python te leren.

Natuurlijk zijn er SitePoint’s eigen programmeerhandleidingen, waarvan er veel zijn gewijd aan Python, evenals alle nuttige communityforums.

FreeCodeCamp heeft gratis coderingsbootcamps gewijd aan het leren van Python, met tientallen oefeningen om u te helpen aan de slag te gaan met de basis en vervolgens over te gaan naar webprogrammering en databases of wetenschappelijk computergebruik, en Learn Python heeft hetzelfde.

De Python-website zelf geeft ook enkele richtlijnen om aan de slag te gaan met Python.

Er zijn veel plaatsen om Python te leren.

Python is lucratief

Natuurlijk zijn leren en kennis hun eigen beloningen. Maar met de kans dat je zijn niet een wezen van pure energie dat is geüpload naar internet en in plaats daarvan wat rekeningen moet betalen, kan een carrière die Python schrijft redelijk goed worden betaald.

Op het moment van schrijven, in augustus 2022, heeft Indeed.com het gemiddelde basissalaris voor een Python-programmeur in de VS op $ 115.965.

En er zijn veel vacatures. Een deel van het plezier dat Python zo veelzijdig en bruikbaar is in zoveel verschillende technologische gebieden, is dat er altijd posities beschikbaar zijn voor mensen met Python-vaardigheden. Betaald worden is goed. Python helpt.

Python is leuk

Waar kun je anders zeggen import antigravity?

Waarom Python leren? -SitePunt

XKCD #353, “Python”

De afbeelding hierboven is van XKCD, op https://xkcd.com/353/. Maar als je de URL ervoor niet meer weet, open dan gewoon je Python-prompt en typ import antigravity. Werkelijk! Probeer het nu!

Dus, bent u klaar om een ​​start te maken?

Dus waarom Python leren? waarom niet Python leren? Het is vriendelijk en overal en hier en populair en krachtig en leerbaar en lucratief en leuk. Nu ben je klaar om te beginnen, hier zijn enkele suggesties over waar je eerst moet kijken!

Als je het beste leert door les te krijgen, bekijk dan de FreeCodeCamp Python-bootcamps. Als je meer van het bekijken van video’s houdt, dan is de cursus Inleiding tot Python daar goed voor, en YouTube is een plek om te zoeken naar tutorials en lesgeven, zowel goed als minder goed.

Als u webprojecten met Python wilt bouwen, is Hoe u snel een Django-project en een Django-app kunt starten een goede plek om te beginnen, en daarna zal webontwikkeling met Django een lange weg gaan.

Wil je aan de slag met datawetenschap en statistiek, bekijk dan het boek Datawetenschap: een inleiding en dan de rest van de serie. Beide duiken diep in de details van tools en vaardigheden en praktische benaderingen.

Als je je programmeervaardigheid op veel gebieden wilt vergroten, raad ik deze serie boeken aan: De Python-leerlingen het vervolg, en het latere vervolg, die echt in detail treden.

En als je het beste leert door te doen … doe dat dan. Kies een klein project, een probleem dat je wilt oplossen, en gebruik Python om het op te lossen. Maak je geen zorgen over het bouwen van iets dat iemand anders kan zien; laat de gebruikersinterface voor nu opzij.

Kies een eenvoudig, echt probleem en los het op. Misschien is het iets dat helpt bij het oplossen van het ochtendkruiswoordraadsel door alle woorden te vinden die overeenkomen met “–th-n”, of een kleine tool met al je foto’s die in 2017 zijn gemaakt, of iets dat de calorieën bijhoudt die je vandaag hebt gegeten.

Bekijk enkele van de bovenstaande tutorials om aan de slag te gaan, en Python’s eigen documentatie voor volledige details van alles dat standaard met Python wordt geleverd: hoe je om invoer vraagt, of getallen en tekenreeksen manipuleert, een bestand leest of met datums omgaat . Zoek naar antwoorden en lees StackOverflow.

Voor degenen die leren door te experimenteren, is het een geweldige manier om Python in de vingers te krijgen. Het vergeeft fouten en is nuttig voor nieuwkomers. Het gaat je goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.