Welke codeertaal is belangrijker om te leren – JavaScript of Python? : The Tribune India

Welke codeertaal is belangrijker om te leren – JavaScript of Python?  : The Tribune India

Shivram Choudhary

Uitzoeken hoe je alle verschillende codeerdialecten moet coderen en interpreteren, kan een primeur lijken, vooral voor jongeren die gewoon alles aan het rollen krijgen! Gelukkig is het over het algemeen moeilijk om iets “nieuws” onder de knie te krijgen, maar er zijn veel keuzes en een scala aan mogelijkheden voor elk vaardigheids- en ervaringsniveau.

Het kiezen van de primaire codeertaal voor jongeren kan overweldigend zijn. Laten we eens kijken welke de beste programmeertaal voor uw kind is. De drang om kinderen te leren coderen heeft zich snel ontwikkeld, aangezien het voordeel van het vroegtijdig leren van een codeertaal gigantisch is. Uw kind helpen bij het kiezen van de beste taal voor hen is onmisbaar voor hun prestaties in de buurt en uiteindelijk hun voordeel in de informatica.

Wat is een programmeertaal?

  • Een programmeertaal is een bepaalde, gecodeerde taal die wordt gebruikt om richtlijnen door te geven aan een machine, in de regel een pc. Aangezien machines werken met een bepaald doel voor ogen, moeten programmeurs formele dialecten gebruiken om met pc’s te praten en programmeerprogramma’s te bevorderen, berekeningen uit te drukken of expliciete richtlijnen te geven.

    Hoe beter een ontwikkelaar een van deze dialecten begrijpt (de taalkundige structuur en interpunctie meegerekend), des te waarschijnlijker is het dat hij klaar is om de pc zo snel mogelijk te laten bereiken wat hij nodig heeft.

Onthoud dat hoewel er een paar dingen zijn die je kunt doen om de interactie te versnellen en het programmeren snel en matig op te pikken, het vergelijkbaar is met verschillende interesses en kunstwerken. Uitzoeken hoe te coderen vereist toewijding en nadruk om uw doelstellingen te bereiken. De eerste stap is echter het kiezen van een taal.

JavaScript

Het beste om bij een webmenigte te komen

JavaScript is een objectgeoriënteerde en procedurele programmeertaal die wordt gebruikt voor front-end of een klantgerichte toepassing, wat betekent dat de activiteiten worden uitgevoerd op de pc van de klant. De taal is uitzonderlijk goed bekend, wordt in stand gehouden door talloze klanten (en beroepen!), en is inheems in alle internetbrowsers. JavaScript wordt meestal gebruikt om verbijsterende en intelligente webapplicaties te maken.

Hoewel hun namen vergelijkend klinken, zijn Java en JavaScript twee totaal verschillende coderingsdialecten

Goed voor:

1. Kinderen die dol zijn op webontwikkeling en design

2. Kinderen die de basisprincipes van programmeren moeten leren

Python

Het beste voor nieuwkomer (en voor aanpassingsvermogen!)

Python wordt gezien als een van de minst veeleisende coderingsdialecten om te leren, tot op zekere hoogte vanwege de verbeterde zinsstructuur en de aandacht voor witruimte. Python heeft minder regels code nodig om aan de slag te gaan, dus zelfs amateurs kunnen wat snel beginnen met maken.

Organisaties als Google en Disney gebruiken Python, en het is extreem beroemd op logische gebieden, waar mensen eerst onderzoekers zijn en programmeur in de tweede plaats. Deze taal kan worden gebruikt om computerspellen, websystemen en tal van logische en numerieke rekenprojecten te bevorderen. Python is ongelooflijk voor jongeren en is ook flexibel genoeg om te worden gebruikt in complexe gebieden zoals netwerkbeveiliging en door de mens gemaakt redeneren (AI). Nou, dat is een aanpasbare en ongelooflijke taal!

Goed voor:

1. Kinderen en jongeren die hun gedachten in korte tijd gereed moeten maken voor actie

2. Eenvoudig te lezen code maken die veel lijkt op Standaard Engels

3. Kinderen die dol zijn op het zoeken naar logische velden, met name kunstmatige intelligentie.

Overzicht

Aanpassingsvermogen

Individuen stellen regelmatig voor om zich te concentreren op de sentimentdialecten, omdat ze allemaal uit een vergelijkbare basistaal komen, en het leren van een van deze dialecten kan het eenvoudiger maken om vertrouwd te raken met de andere. Bovendien kan het leren van één programmeertaal, vergelijkbaar met Java, je helpen om anderen des te sneller en effectiever te leren.

Expertiseniveau

Uitzoeken hoe je in het Spaans schrijft, met Engelse letters in volgorde en taalkundige constructie, is een stuk eenvoudiger dan uitzoeken hoe je Japanse kanji moet samenstellen, waarin een groot aantal nieuwe karakters is verwerkt. Bovendien is het leren van een codeertaal als Python ongelooflijk voor beginners, omdat het eenvoudiger is om je voor te bereiden op actie zonder al te veel moeite te hebben met grammatica.

Kies gewoon!

Af en toe is er geen redelijke titel over welke taal je kind zou moeten gaan gebruiken. Dat klopt! Understudies kunnen belangrijke programmeerstandaarden van elke codeertaal overnemen, dus je hoeft je niet druk te maken over het kiezen van een onaanvaardbare taal. Ervan uitgaande dat je kind dol is op coderen, laat ze dan gewoon alles aan het rollen brengen!

Geef je kind een inventief voordeel!

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen en jongeren zouden moeten uitvinden hoe ze moeten coderen. Verdere ontwikkeling van het computationeel redeneervermogen van uw kind, verbeeldingskracht. Hoewel deze assistent je een goed begrip zou moeten geven van welke programmeerdialecten het beste bij je kind passen, onthoud dat als al het andere faalt – gewoon kiezen! Al deze dialecten zullen studenten helpen om de programmeerstandaarden beter te begrijpen en om te leren programmeren.

De schrijver is oprichter Codevidhya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.