Wil je inbreken in de techniek? Softwareontwikkelaars zeggen deze codeertalen te leren

Wil je inbreken in de techniek?  Softwareontwikkelaars zeggen deze codeertalen te leren

Er zijn heel veel verschillende programmeertalen die ontwikkelaars gebruiken bij het bouwen van webproducten. C++, Javascript, Python, GO, Rust, Ruby PHP, de lijst gaat maar door. Uitzoeken waar te beginnen kan ontmoedigend zijn.

Een van de beste manieren om een ​​reis met veel paden te beginnen, is door iemand te vragen die de bestemming heeft bereikt die je wilt gaan. Of je nu werkt als front-end, back-end of full-stack ontwikkelaar, je wilt een taal leren die je kan helpen het begeerde salaris van meer dan $ 80.000 per jaar te verdienen. In Baltimore, wanneer? Technisch gezien keken we naar de gegevens achter de hoogverdieners – met name degenen die $ 200.000 verdienen – en we ontdekten dat het ontwerp van computersystemen en aanverwante diensten tot de top 10 van industrieën behoorden die de hoogste verdieners in de stad produceerden in zowel 2009 als 2019.

Maar de vraag blijft: welke programmeertalen moeten aspirant-programmeurs leren als ze willen doorbreken in de technische industrie?

StackOverflow, de crowdsourced leersite voor softwareontwikkelaars, ondervroeg 70.000 softwareontwikkelaars om vast te stellen wat ontwikkelaars gebruiken om hun vaardigheden te verbeteren, evenals de talen waarin ze hun tijd investeren. Maar om de kennis uit die ruwe data een persoonlijker gevoel te geven, vroeg Technical.ly aan softwareontwikkelaars in Baltimore welke programmeertalen ze zouden aanraden om vandaag een technische carrière te starten. We vroegen ook of ze, als ze terug zouden gaan naar het eerste jaar van hun carrière, iets anders zouden doen en een andere codeertaal zouden leren. Dit is wat vijf van hen te zeggen hadden:

Chris Uehlinger, software-engineer bij TechSlice

Toen ik een kind was, leerde ik C (mijn oom gaf me zijn oude leerboek). Ik zou deze aanpak aan niemand aanraden. Hoewel ik C hoog in het vaandel heb staan ​​en ik denk dat alle software-engineers het op een gegeven moment zouden moeten leren, is het een erg moeilijke starttaal en is het niet erg de moeite waard totdat je een hoop ervaring hebt. In feite heb ik het programmeren een aantal jaren opgegeven omdat ik er niet in slaagde het soort programma’s te maken dat ik wilde maken.

Tegenwoordig raad ik mensen aan om te beginnen met HTML, CSS en JavaScript. Dit zijn talen met veel marktwaarde, maar wat nog belangrijker is, ze zijn de grondstof die het grootste deel van de software vormt waarmee u dagelijks communiceert. En in tegenstelling tot C/C++-programma’s, kunt u, als u een website iets cools ziet doen, de DevTools in uw browser openen en de code zelf lezen. Als je begint, is dat het belangrijkste om gemotiveerd te blijven: leren hoe je de dingen kunt maken die je leuk vindt.

Jaren geleden zou ik PHP hebben gezegd, gezien hoe gemakkelijk het is om een ​​webapplicatie te starten met PHP. Nu zou ik zeggen Ruby on Rails – Ruby is een programmeertaal en Rails is een in Ruby gebouwd raamwerk dat mensen gebruiken om webapplicaties te maken. Tegenwoordig zijn er zoveel middelen om te leren programmeren in Rails, van bootcamps tot zelfgestuurde cursussen die men kan volgen, lokale meetup-groepen en anderen in de industrie die graag mentoren zijn en kennis aan anderen overdragen. Als het krijgen van een baan je doel is, dan [you can] wees gerust, wetende dat er veel vraag is naar je vaardigheden als Rails-ontwikkelaar.

Ik zou ook een functionele programmeertaal zoals Elixir oppikken. Elixir is een populaire keuze voor het maken van schaalbare webapplicaties en wordt steeds meer geaccepteerd in de markt. Als u een goede Elixir-ontwikkelaar bent, kunt u ook een betere JavaScript-ontwikkelaar worden.

Wil je inbreken in de techniek?  Softwareontwikkelaars zeggen deze codeertalen te leren

Zonnig Sanwar. (Hoffelijkheid foto)

Zoals de meeste vaardigheden in het leven, is het van vitaal belang om een ​​idee te hebben van waar en hoe ze te gebruiken om ervoor te zorgen dat de juiste reeks vaardigheden in de loop van de tijd worden geïdentificeerd, geleerd en geperfectioneerd.

Voor de meeste ontwikkelaars zijn mensen al vroeg aangetrokken tot front-end (waar mensen interactie mee hebben, hetzij op een website, een telefoonscherm of een zichtbare widget die een programma of code vertegenwoordigt) of back-end (server-side scripting die code uitvoert of gegevens opslaat in databases die commando’s uitvoeren om bepaalde dingen op te halen wanneer de klant/gebruiker dat wil). Uiteindelijk kunnen sommigen zelfs beide goed doen en een full-stack engineer worden.

Nadat ik het proces zelf heb doorlopen, zou ik talen voor algemene doeleinden zoals Python ten zeerste aanbevelen, gezien het vermogen om in verschillende dingen te worden gebruikt, van (van) het maken van modellen tot websites tot wetenschappelijke experimenten.

Als een persoon al webontwikkeling als focus heeft gekozen (dat wil zeggen, ze willen een webontwikkelaar worden), dan kunnen JavaScript en gerelateerde bibliotheken nuttig zijn. Typen en schrijven zijn verschillend. Alleen al weten hoe je moet coderen, maakt je nog geen programmeur. Dat hoort bij de praktijk. Ongeacht de taal of stapel je ding, begin kleine, bijna te simplistische projecten te doen en voeg in de loop van de tijd meer complexiteit toe. Alleen dan kun je zinvolle programma’s maken met elegantie en eenvoud.

Ik wou dat ik een kort en droog antwoord op deze vraag had. Wanneer ik toevoeg aan de Universiteit van Baltimorekrijg ik elk semester een soortgelijke vraag van mijn studenten.

Als iemand wil doorbreken in de videogame-industrie, hangt de taal die ze moeten leren af ​​van welk aspect van de game-industrie ze willen betreden: indie of AAA.

Als ze het niet zeker weten, raad ik ze aan om C++ te leren (tenminste tot aan de C++11-standaard), omdat het hen een basis zal geven in elke sector van de gamesindustrie die ze willen betreden. Als ze meer neigen naar de ontwikkeling van indiegames, is C# in combinatie met de Unity3D-game-engine meestal een gemakkelijkere weg vooruit. Een grote gemeenschap van indies heeft zich eromheen verzameld, wat heeft geresulteerd in een goede hoeveelheid gratis documentatie, video’s en sociale netwerken om elkaar te helpen.

Als de programmeur AAA wil nastreven, dan zijn C++ en zelfs niet-objectgeoriënteerde C goede plekken om te beginnen met leren. Hoewel er een beetje een leercurve is, zijn er veel engine-opties om na te streven met die programmeerkennis, zoals Godot en Unreal. Het is ook de taal bij uitstek als [you’re] het draaien van je eigen game-engine.

Tronster Hartley. (Hoffelijkheid foto)

Tegenwoordig denk ik ook dat JavaScript/TypeScript veel waarde heeft, aangezien het gebruik van internet als platform voor het leveren van games (en andere applicaties) steeds belangrijker wordt met de acceptatie van de WebAssembly-technologie in browsers – die webgebaseerde programma’s om uit te voeren met bijna-native applicatiesnelheden.

Als ik vandaag zou beginnen, zou ik mijn eigen advies opvolgen en ervoor zorgen dat ik een goede basis heb in C++, maar ook naar de toekomst kijken met WebAssembly en Rust. De laatste kan op een dag een vervanging zijn voor C ++, omdat Rust problemen op hetzelfde abstractieniveau aanvalt, maar geheugenbeveiliging in de basis heeft ingebouwd. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun applicaties snel moeten schalen zonder in te boeten aan beveiliging.

Ik ben begonnen met schrijven in C en C++ omdat ik dat op school heb geleerd, maar ik vond het niet zo leuk. Ik denk dat schrijven in C++ waarschijnlijk een goede zet is voor werkzekerheid en loon, omdat er minder mensen zijn die erin lijken te schrijven, maar het voelt ook alsof er minder projecten in worden geschreven (dus het is waarschijnlijker dat je codebases onderhoudt) , vergeleken met het schrijven van nieuwe code).

Ik heb er geen spijt van hoe ik mijn carrière ben begonnen. Ik denk dat als ik een jongere versie van mezelf loopbaanadvies zou geven, het zou kunnen zijn om te overwegen niet naar de universiteit te gaan. Ik heb het gevoel dat zoveel van de dingen die ik heb geleerd als hoofdvak informatica me niet zo veel heeft geholpen. Ik heb zoveel wiskundelessen gevolgd die niet erg nuttig voor me waren (ik schrijf geen algoritmen) en ik had veel van de software-engineering op een handelsschool kunnen leren, of het gewoon kunnen overslaan. Ik denk dat er zeker mensen zijn die dat soort kennis op laag niveau nodig hebben, en ik begon dat pad op te gaan toen ik wat kernelontwikkeling en malware-analyse deed. Maar ik vond het uiteindelijk niet zo leuk.

Er zijn veel opties die er zijn, en niemand juist antwoord. Ga wat fouten maken en zoek uit wat je leuk vindt.


Donte Kirby is een 2020-2022 korpslid voor Report for America, een initiatief van The Groundtruth Project dat jonge journalisten koppelt aan lokale redacties. Deze positie wordt ondersteund door de Robert W. Deutsch Foundation. -30-

Leave a Reply

Your email address will not be published.